Page content

Betrek je gezin bij opvoeding pup

Betrek je gezin bij opvoeding pup

Wanneer jullie binnen je gezin een pup verwelkomen als nieuw gezinslid, dan is het mijns inziens zaak om ieder gezinslid op dezelfde wijze met hem of haar te laten omgaan. Baseer jullie benadering van de pup, dus op dezelfde aanpak en basisuitgangspunten/-principes.

Wat gebeurt er als jullie dat niet doen?

Soms is dat best lastig wanneer een van jullie wordt aangewezen als “de baas van de pup” en dit degene is die op puppycursus bij een hondenschool gaat met hem of haar.

Vaak leidt dat thuis tot het op een andere manier omgaan met de pup door de diverse gezinsleden. Wat dan weer kan leiden tot gezagsproblemen, onwetendheid en scheve gezichten.

Achterhaalde methode

Ik vind het een achterhaald systeem om op die manier te werk te gaan bij de opvoeding en begeleiding van je pup. Bovendien is het onnodig en veel minder leuk om op die manier met je pup om te gaan. Want is het nou niet geweldig dat je juist door de moderne technieken met het hele gezin op puppycursus kan gaan?!

Puppycursus speciaal voor gezinnen

Vandaar dat mijn online puppycursus ook afgestemd is op gezinnen. Ik vind het beter als iedereen in huis wordt betrokken bij de opvoeding van de pup en dit dus doet vanuit dezelfde basisprincipes.

Interesse in de mogelijkheden van mijn online puppycursus? Klik hier voor meer informatie

Comment Section

0 reacties op “Betrek je gezin bij opvoeding pup

Plaats een reactie


*