Als kat en hond

Continue in onenigheid leven….dat is wat je doet als je als kat en hond leeft. Wat vermoeiend moet dat zijn…. Correctie: is dat!

Sinds een jaar of vier hebben we poes Lina. En niet zomaar een poes….een rode poes. Die zijn vaak wat pittiger, hoor ik mensen weleens zeggen.

Bovendien heeft onze poes een rugzakje, een slechte jeugd. Aan komen lopen in een asiel. Bang, geen vertrouwen.

Beetje bij beetje werd ze minder bang en had ze het aardig naar haar zin bij ons. Helaas geen schootkat maar voor haar doen deed ze het prima! Ze kwam en komt haar knuffels wel bij ons halen.

En daar is dan hond Tommy. Want we wilden – na het overlijden van onze vorige hond – toch altijd wel graag weer een hond.

De kinderen zijn wat ouder, dus roken we onze kans. We besloten in het kader van poes en kinderen, voor een jonge hond te gaan. Deze zouden we nog veel kunnen leren. En dan zou het vast goed gaan samen met Lina. FOUT!

We kochten een hond uit het asiel van 4/5 maanden oud met een mini-rugzakje, althans daar gingen wij vanuit omdat het een zwerfhondje uit Spanje betrof.

Hij is super sociaal naar honden en mensen maar in de praktijk wat minder naar de poes. Wat blijkt: we hebben een vuilinisbakje met jachtinstinct!

Daar waar hij in het begin enthousiast snuffelde (althans een poging deed), begint hij nu in eenzelfde soort situaties uit volle borst te blaffen. Hij vindt zichzelf een hele pief.

Lina doet niets anders dan blazen als Tom in haar buurt komt en loopt met een boog om de woonkamer heen. Even: Lina heeft het hele huis (en de tuin) minus de woonkamer tot haar beschikking. Tom de woonkamer en in onoplettende gevallen de rest van het huis ;)

We hebben geprobeerd Tom en Lina vertrouwd met elkaar te maken. We zetten hen in een kamer. Tom aan de riem met lekkers, Lina op schoot met lekkers. Zo konden ze langzaam en zonder incidenten aan elkaar wennen.

Helaas moesten wij tot de conclusie komen dat dat niet heeft gewerkt voor onze Lina met een rugzak.

Lina gestrest (ze wilde niet meer worden opgepakt) en Tom bleef blaffen. Dus nu leven onze kat en hond als kat en hond.

We hopen dat de tijd niet alleen wonden heelt maar onze kat en hond ook inzichten geeft….

Je moet blijven dromen, toch?!

Over de schrijver
Ik begeleid inmiddels al heel wat jaren puppy eigenaren met hun pups. Soms onzekere pups, soms juist hele zelfverzekerde pups en alles wat daartussen zit. Met mijn online puppy-, puber- en spelcursussen, inclusief mijn ondersteuning waar mijn cursisten altijd op kunnen terugvallen, zijn er al heel veel fijne en warme banden opgebouwd tussen eigenaren en hun viervoeters.
ria de wijn
Door

ria de wijn

op 24 May 2016

Zielig voor de poes en de hond. Bestaat daar geen therapeut voor ? Dit lijkt mij erg frustrerend voor beiden.

Yvonne
Door

Yvonne

op 24 May 2016

Hahaha. ..hier exact dezelfde situatie. Beide overigens wel als pup en kitten hier gekomen en ook hier is het 'mislukt'. Suka (hond) heeft tegenwoordig haar taak uitgebreid naar alle buurtkatten. Gevolg, hond die eruit peert als ze de kans krijgt om die spinnende mormels een lesje te leren en woest als er eentje voor het raam door loopt en haar middelvinger opsteekt naar Suka en ze er niet bij kan! Ik ben inmiddels van mening dat het niet meer goed komt, dus dat wordt onze tijd met elkaar uitzitten en er het beste van maken. 😉

Reactie plaatsen