Best pittig een pup

Een week is voorbij. Het lijkt veel langer. Ik vond het best nog wel pittig. Je bent continu op je hoede en wil het – zeker de eerste weken – allemaal graag goed doen. Voor ons en voor Puck later.

Puck lijkt een groeispurt door te maken. Het “wollige” wordt al minder en het krijgt al een echt terriër karakter! Eigenwijs maar wel heel lief.

Gelukkig is Puck gék op eten en doet graag zijn best voor een brokje. Zitten, liggen, blijven en komen is geen probleem. Volgen doet hij al vanuit zichzelf vanaf het begin!
Blij dat we de puppycursus digitaal hadden afgelopen week met dat piep weer. Konden we in onze eigen tijd en tussen de buien door oefenen!

Kleine terriërtrekjes leer ik af met de anticipeermethode; jouw reactie voor zijn actie.
Bij de kippen kon ik dit goed oefenen. Voordat hij op de kippen af wil rennen ben ik hem nét voor met een duidelijke UH!

Puck Hetty vd Chijs wk 2 met kippen

Je ziet al aan zijn houding dat hij er op af wil. Net voordat hij de sprint inzet, corrigeer ik hem. Twee dagen later was de lol er al af en liep hij er gewoon langs.

De kippen hebben nu een houding van “kom maar op, we lusten je rauw”.

Volgende week lekker veel naar buiten met het beloofde mooie weer! Lekker wandelen en nieuwe dingen ontdekken. Nu eerst maar een warm bad. Puck slaapt…
Tot volgende week.

Over de schrijver
Ik begeleid inmiddels al heel wat jaren puppy eigenaren met hun pups. Soms onzekere pups, soms juist hele zelfverzekerde pups en alles wat daartussen zit. Met mijn online puppy-, puber- en spelcursussen, inclusief mijn ondersteuning waar mijn cursisten altijd op kunnen terugvallen, zijn er al heel veel fijne en warme banden opgebouwd tussen eigenaren en hun viervoeters.
Reactie plaatsen