"Door onze gezamenlijke opvoeding, is onze pup echt een gezinshond geworden"

puppycursus met kinderen

Wanneer jullie binnen je gezin een pup verwelkomen als nieuw gezinslid, dan is het mijns inziens zaak om ieder gezinslid op dezelfde wijze met hem of haar te laten omgaan. Baseer jullie benadering van de pup, dus op dezelfde aanpak en bouw samen een vertrouwensband op!


Het opbouwen van die vertrouwensband met je pup - maar zeker ook met je hond wanneer je die bijvoorbeeld uit een asiel hebt gehaald - is het meest essentiele waar je je de eerste periode met je pup mee bezig zou moeten houden. Dit kun je heel goed combineren met het positief opvoeden van je pup en het op de juiste manier aanleren van de basisvaardigheden.


Wat gebeurt er als jullie dat niet doen?

Soms is dat best lastig wanneer slechts een van de gezinsleden wordt aangewezen als "de baas van de pup" en dit degene is die op puppycursus bij een hondenschool gaat met hem of haar.


Dit omdat dat dat thuis leidt tot het op een andere manier omgaan met de pup door de diverse gezinsleden. Wat dan weer kan leiden tot gezagsproblemen, onwetendheid en scheve gezichten.


Je pup zal daarbij aan het kortste eind trekken want die begrijpt het niet als iedereen binnen het gezin zijn eigen benadering kiest. Een pup is heel erg gebaat bij een positieve consistente aanpak en opvoeding.


Achterhaalde methode

Ik vind het een achterhaald systeem om maar met een gezinslid als "baasje van de pup" naar de hondenschool te gaan en daar te werken aan de opvoeding en begeleiding van je pup. Bovendien is het onnodig en veel minder leuk om op die manier met je pup om te gaan. 


Want is het nou niet geweldig dat je juist door de moderne technieken met het hele gezin op puppycursus kan gaan?!


Puppycursus speciaal voor gezinnen

Vandaar dat mijn online puppycursus natuurlijk afgestemd is op gezinnen. Ook kinderen kunnen de video's gemakkelijk begrijpen en volgen. Ik vind het beter als iedereen in huis wordt betrokken bij de opvoeding van de pup. Het is belangrijk dat jullie jullie pup gezamenlijk opvoeden vanuit dezelfde positieve basisprincipes.


Interesse in de mogelijkheden van mijn online puppycursus? Klik hier voor meer informatie!