Page content

4 Socialisatie tips voor pupbaasjes in Corona tijd

#Stayathome in Corona tijd!

Maar hoe moet dat nu met de socialisatie van je pup?!

Het is een misverstand dat ‘het socialiseren van je pup’, alleen het contact met andere honden en mensen betekent. Natuurlijk is dit wel een belangrijk onderdeel, maar socialisatie gaat verder dan dat.

Wat is socialisatie?

Mijn definitie van socialisatie is ‘vertrouwd raken van je pup met alles dat en iedereen die hij gaat tegenkomen in zijn verdere dagelijkse leven bij jou/jullie“. Woon je dus op een boerderij tussen de weilanden in het noorden van het land of in een appartement in een stad in de randstad, dan ziet het socialiseren van je pup er qua objecten, mensen en situaties heel anders uit.

Heb je een pup die grootgebracht wordt om het terrein te bewaken in een soort van niemandsland? Of heb je een pup dieLees meer

Pup opvoeden in Corona tijd

Wat is het een troost en houvast als je in deze beperkende Corona tijd een pup mag verwelkom thuis. Je zal er veel mee bezig zijn en zo’n hummel geeft je veel liefde. Wanneer je een gezin hebt met kinderen, is dit ook voor hen een heerlijke afleiding waarop ze zich kunnen richten. Naast het gevraagde schoolwerk natuurlijk, waar nu ook vrijwel alle kinderen online mee bezig zijn.

Opvoeden van je pup

Natuurlijk moet de pup wel goed worden opgevoed. Het is voor het verdere levenLees meer

Castratie van je reu wel of niet

Castratie wel of niet. Daar gingen we over nadenken toen onze Border Terriër reu 2 jaar was. Hij begon namelijk in huis te plassen.

Zeer geleidelijk ongewenst markeergedrag

Het ging zeer geleidelijk. In eerste instantie hadden we nog niet in de gaten wat er aan de hand was. Het begon met een onschuldig plasje toen we thuiskwamen van het werk. Ik dacht: “Ach, een ongelukje”. Maar enkele dagen later vonden we weer een plasje tegen de tafelpoot. Niet veel, gewoon enkele eerder vettige druppeltjes.

Het plassen gebeurde steeds vaker en steeds op meerdere vaste plaatsen in huis. We maakten hem duidelijk dat dit echt niet mocht en aan z’n schuldige blik (zoals alleen honden kunnen kijken) te zien wisten we dat hij het wel begreep. Maar hoe erg hij ook z’n best deed, hij kon er blijkbaar niets aan doen, het was gewoon sterker dan zichzelf.

Overal markeren

Lees meer

Negeren van ongewenst gedrag

Als ik denk aan het advies Negeren van je hond, komt deze situatie altijd weer boven.

Het is alweer even geleden dat het gebeurde, maar ik moest er laatst weer aan denken. De ontmoeting tussen een loslopende hond (natuurlijk in een hondenlosloopgebied) en een fietser, jogger of ander menspersoon die het niet zo op honden heeft.

Even terug in de tijd dus toen onze Banjer nog een Banjertje was.

Je ziet het misschien al aankomen. Lekker aan de wandel in een losloopgebied met je jonge hond. Hond dartelt vrolijk om je heen, plaagt vogels, achtervolgt blaadjes en onderzoekt grassprietjes.

Hond versus jogger

In de verte nadert een jogger. Hij heeft je hond al gezien. Hij houdt niet van honden. Nerveus loert hij naar het beest. De loopbewegingen worden iets meer staccato. Misschien houdt hij zijn pas zelfs wat in.Lees meer

eerste hondje, zo gewenst

Het was mijn grote droom, een eerste hondje. Als klein meisje wilde ik al graag een hond. Het leek me zo leuk. Met hem spelen, met hem wandelen, met hem knuffelen. Maar destijds kon het niet. Dus nam ik me voor: ‘Als ik volwassen ben, neem ik een hond’.

Mijn hond zou er nooit komen

Ik kreeg echter een vriend – inmiddels mijn man – die niets met honden heeft. En later nog drie zonen waarvan één een allergie voor honden heeft.

Ik kon dus niet anders dan accepteren dat ik nooit een hond zou krijgen. Alhoewel..

Anti-allergische honden, toch een kans

En toen bleken er anti-allergische hondenLees meer

Eindelijk een hondje

Al van kinds af aan, wilde ik graag een hondje. Ik hield een fotoalbum bij met foto’s van alle hondjes die ik kende en ging regelmatig met honden van vrienden wandelen. Thuis mocht ik vroeger geen hondje houden omdat mijn moeder niet zo van honden hield en mijn vader er geen tijd voor had.

Op mezelf had ik ruimte voor een hond

Na een paar jaar alleen gewoond te hebben besloot ik op een zotte dag dat ik klaar was voor een hondje. Ik keek hier al zo lang naar uit! Ik heb heel mijn leven boeken en tijdschriften over honden gelezen en het internet afgestruind op zoek naar informatie. Nu besloot ik dat het eindelijk tijd was om mijn grote droom werkelijkheid te laten worden.

Gelukkig stond mijn vriend achter mijn keuze en mijn droom werd al snel onze droom. We konden samen de zoektocht starten Lees meer

Pup in huis

Na het jarenlange gezeur van mijn broertje en mij aan te moeten hebben gehoord, vond mijn moeder het stiekem toch wel erg leuk om een pup in huis te nemen.  We hadden al twee katten van een jaar oud. We dachten dat zij het ook leuk zouden vinden om een nieuw vriendje in huis te krijgen.

Mijn broertje wilde heel graag een Husky. Aangezien deze toch wel erg groot zou worden en wij naar een kleiner huis zouden verhuizen, was dit niet echt een optie.

Op zoek naar een geschikte pup

Welke hond zou goed bij ons passen? Om een geschikt ras te vinden, nam ik de taak op me om me daarop te oriënteren. Na een tijd kwam ik een Pomsky tegen. Lees meer

Adoptiehond uit Spanje

Dat ik nu een adoptiehond uit Spanje zou hebben, had ik zes jaar geleden nog niet durven dromen. Ik keek toen in de ogen van een Spaanse Galgo en dat veranderde mijn leven.

Het was rond Pasen en ik was op bezoek bij mijn ouders in Spanje. Zoals elk weekend gingen ze petanque spelen met vrienden. Ik zat er op een bankje naar te kijken, toen ik een man zag wandelen met 2 honden: een windhond en een Berner Sennen.

Een hard hondenleven

Hoe dichterbij hij kwam, hoe duidelijker ik kon zien dat de dieren een hard leven gekend hadden. Ze liepen sloom en houterig met hun kop wat naar beneden. Toch zag ik dat het geen oude honden waren.

De man wist mij te vertellen dat ze uit het asiel Lees meer

Zoektocht naar eerste hond

In 1997 kregen wij onze eerste hond. Er was net bij ons ingebroken en ik wilde een hond om me veiliger te voelen.

Bovendien was mijn zoon, toen zeven jaar, bang voor honden. Als klein ukkie was hij een keer ondersteboven gelopen door een wat al te enthousiaste Labrador.

Ik dacht twee vliegen in één klap te slaan, en dat heeft gewerkt!

Onze eerste hond, onze prachtige Aminta

Nadat ik had besloten dat onze eerste hond er zou komen, ging ik op zoek naar een ras dat bij me paste. Dat viel nog niet mee, want ik had eigenlijk nog nooit een hond van dichtbij meegemaakt. Dus kocht ik de dikste encyclopedie die ik vinden kon. En ik aan het bladeren.Lees meer

Hond mee op vakantie

Mijn honden neem ik altijd mee op vakantie. Als je in Nederland blijft beperkt de zorg zich tot de normale zaken waar je altijd rekening mee moet houden. Maar ga je met je hond naar het buitenland dan heb ik wat tips voor je.

Weersomstandigheden

In een ander land kan het klimaat zo zijn dat er grote verschillen zijn met het weer thuis. Het kan veel warmer zijn maar natuurlijk ook veel kouder.

Ga je naar een koud gebied met je hond, neem dan voorzorgsmaatregelen. Denk bij het inpakken aan een handdoek om je hond droog te maken, een extra warme hondendeken, eventueel hondenkleding (jasje, schoentjes), vaseline om zijn kussentjes mee in te smeren en een handige waterfles annex drinkbak. Zorg dat je je Lees meer

Pagina 1 van 912345...Minst recente »