Een hond is geen ding

Een hond is geen ding

Gisteren werd ik voor de supermarkt aangesproken door een vertegenwoordiger van een Stichting die claimden een handtekening te willen om het in de wet voor elkaar te krijgen dan dieren niet meer als “ding” te boek staan, maar als “levend wezen“. Natuurlijk ben ik het daar mee eens! Je wil er toch niet over nadenken dat je hond slechts “een ding” is. Maar dat geldt natuurlijk ook voor ieder ander dier! Echter deze Stichting bleek je niet te kunnen helpen met een handtekening, zonder dat je ook een toezegging deed voor een structurele financiële gift.

Daarom heb ik thuis eens uitgezocht hoe ik toch die broodnodige handtekening kon zetten, zonder dat je direct aan een periodieke gift vast zit. Ik kwam op de site terecht van Jamie Jane Bosman “Een dier is géén ding” Zij heeft op haar website een formulier staan, waar je je handtekening voor de wijziging van deze manco in de wet, kunt zetten.

Ik roep jullie op, dit massaal te doen!

Bedankt!

Over de schrijver
Ik begeleid inmiddels al heel wat jaren puppy eigenaren met hun pups. Soms onzekere pups, soms juist hele zelfverzekerde pups en alles wat daartussen zit. Met mijn online puppy-, puber- en spelcursussen, inclusief mijn ondersteuning waar mijn cursisten altijd op kunnen terugvallen, zijn er al heel veel fijne en warme banden opgebouwd tussen eigenaren en hun viervoeters.
Els Strengers
Door

Els Strengers

op 26 Oct 2012

De wet moet aangepast!

ilse
Door

ilse

op 26 Oct 2012

heb je zelf een hond, weet je dat een hondje de beste vriend is en geen ding!

Reactie plaatsen