eerste hondje, zo gewenst

eerste hondje, zo gewenst

Het was mijn grote droom, een eerste hondje. Als klein meisje wilde ik al graag een hond. Het leek me zo leuk. Met hem spelen, met hem wandelen, met hem knuffelen. Maar destijds kon het niet. Dus nam ik me voor: ‘Als ik volwassen ben, neem ik een hond’.

Ik kreeg echter een vriend – inmiddels mijn man – die niets met honden heeft. En later nog drie zonen waarvan één een allergie voor honden heeft.

Ik kon dus niet anders dan accepteren dat ik nooit een hond zou krijgen. Alhoewel..

En toen bleken er anti-allergische honden te bestaan en wilden onze zonen heel graag een hond.

Opeens zei mijn man: ‘Van mij hoeft het nog steeds niet, maar als jullie het zo graag willen, vind ik het prima. Ik doe er alleen niets voor’.

Tja … Ook dan zeg je niet een, twee, drie, ‘We kopen een hond’.

Want het is wel een extra gezinslid waar je in alles rekening mee moet houden. Eerst gingen we ons oriënteren op een hond. Met mensen praten die een hond hebben, nadenken, er veel over lezen en nog eens nadenken.

Onze jongste wilde graag een Bichon Frisé.

Dit ras bleek wel heel goed bij ons gezin te passen: Anti-allergisch, goed voor beginners, goed met kinderen, speels, vrolijk, lief, klein (kan mee in vliegtuigcabine).

Ik besloot dus toch een afspraak te maken bij een Bichon Frisé fokker. Daar kwamen we (onze zonen en ik) natuurlijk dolenthousiast van terug. De beslissing was genomen. Er kwam een hond!

Maar oh, wat heb ik voor hij er was regelmatig onrustig geslapen. ‘Wat, als mijn man hem nu echt niet leuk vindt? Wat dan?’

Ouders en schoonouders verklaarden me voor gek: ‘Waar begin je aan?’ Twijfel, twijfel en nog eens twijfel…

Ons eerste hondje ophalenEerste hondje Ellen Kooi Bichon Frisé

En toen was het 28 januari. De dag dat we Pablo op mochten halen.

Onze jongste zoon en ik gingen er heen. Alles ging super goed! En bij thuiskomst ging hij direct naar mijn man!

Mijn man smolt gelijk. Hij vond hem zó lief en geweldig! En dat is nog steeds zo. Hij helpt zelfs mee in de zorg voor Pablo!

Mijn ouders en schoonouders kwamen. Ze vonden hem ook super lief en leuk. Mijn ouders gaan zelfs op hem passen als wij op vakantie zijn!

We zijn allemaal dol op hem. Hij brengt zoveel gezelligheid en vrolijkheid met zich mee!

Dat we soms te vroeg voor hem uit ons bed moeten komen of dat hij in het begin nog in huis zijn behoefte deed, nemen we er allemaal bij. Met liefde. Het is nog mooier dan ik ooit had durven dromen!

En had ik al verteld dat een ander kenmerk van een Bichon Frisé is, dat ze zo charmant zijn? Dat klopt dus inderdaad. Iedereen valt voor zijn charmes.

Over de schrijver
Ik begeleid inmiddels al heel wat jaren puppy eigenaren met hun pups. Soms onzekere pups, soms juist hele zelfverzekerde pups en alles wat daartussen zit. Met mijn online puppy-, puber- en spelcursussen, inclusief mijn ondersteuning waar mijn cursisten altijd op kunnen terugvallen, zijn er al heel veel fijne en warme banden opgebouwd tussen eigenaren en hun viervoeters.
Margo
Door

Margo

op 20 Apr 2018

Wat een LEUK verhaal over Pablo en hoe dol jullie alle vijf op hem zijn.

Mirjam Tiel van Buul
Door

Mirjam Tiel van Buul

op 25 Apr 2018

Een huisdier brengt verbinding in een gezin. Mooi dat jullie dat ook zo mogen ervaren!

Bente
Door

Bente

op 14 Jul 2020

Wij hebben nu ook een hond, en eerst wilde onze vader alleen een echte jachthond. We hebben echter een labradoodle gekozen en nu is onze vader gek op haar! Je weet pas echt hoe honden zijn als je er zelf een hebt.

Reactie plaatsen