De eerste week onze pup in huis

De eerste week onze pup in huis

Sinds een week hebben wij een heerlijke Border Terriër reu pup in huis. Na lang wachten, een eerdere zwangerschap van moederteef bleef uit, mochten we eindelijk Puck adopteren.

Omdat wij zelf vrij rustige mensen zijn leek het ons fijn ook voor een rustige pup te kiezen. De lieve eigenaresse van de moeder van Puck heeft
daarom deze meest rustige reu pup voor ons uitgezocht. Zij kent de karakters van de pups uiteraard het best en kan daarom ook vaak beter kiezen en aan je wensen voldoen.

Toen we vorige week zaterdag Puck gingen ophalen, was het liefde op het eerste gezicht! Volgens mij was het wederzijds want hij kroop direct in mijn nek om daar nog lang te blijven zitten. De terugreis ging zonder problemen, heerlijk op schoot bij mijn zoon Max en slapen.

De periode die daarna aanbrak had ik niet kunnen voorzien. Laten we concluderen dat je echt twee weken vrij moet nemen om deze acht weken oude baby pup een stabiele basis te geven.

Tevens kun je de tweede week wel gebruiken om bij te komen van de eerste week. Gelukkig heb ik een eigen tuinbedrijf en kan ik mijn dagen zelf indelen.

Inmiddels een week en een dag verder ben ik een blij maar gebroken mens. Eigen schuld, ik heb gekozen voor de martelgang van ’s nachts om de twee uur eruit en naar buiten voor een plasje enzo.

Uiteraard kan je ook met kranten aan de gang en doorslapen maar stel je voor dat je een iets minder intelligent hondje treft, dan zit je mooi wekenlang plasjes te ruimen. Nee hoor, even bikkelen dacht ik.

Natuurlijk hebben wij de leukste, liefste en meest intelligente pup die er is, net zoals alle andere baasjes dat van hun nieuwe aanwinst vinden. Nu willen we ons zelf niet teveel op onze vermoeide schouders kloppen maar Puck kende na drie dagen het commando “plasje doen”! Dat scheelt een hoop in de kou staan ‘s nachts.

Om de (inmiddels) drie uur naar buiten zeg ik duidelijk “ga maar plasje doen” en ja hoor, door de hurken en klaar. Hup, weer naar binnen en in de warme mand. Hij had het snel in de peiling.

Nu moeten we binnen wel een beetje op onze woorden letten bij het noemen van het “P” woord. Hij is een echte “pleaser”dus commando’s, zeker wanneer het een lekkertje oplevert, doet hij maar al te graag.

Wij staan nog aan het begin van een groot avontuur met onze lieve pup Puck maar kunnen ons nu al geen leven meer zonder hem voorstellen…..

Over de schrijver
Ik begeleid inmiddels al heel wat jaren puppy eigenaren met hun pups. Soms onzekere pups, soms juist hele zelfverzekerde pups en alles wat daartussen zit. Met mijn online puppy-, puber- en spelcursussen, inclusief mijn ondersteuning waar mijn cursisten altijd op kunnen terugvallen, zijn er al heel veel fijne en warme banden opgebouwd tussen eigenaren en hun viervoeters.
Margriet Koppeschaar
Door

Margriet Koppeschaar

op 25 Apr 2016

Oh Hetty, wat herkenbaar, ook wij gaan met onze Pippa de tweede week in en ook ik sta om de 2 uur in de tuin. Leuk om te lezen dat ik er niet alleen sta en dat het steeds beter gaat. Heel veel plezier met Puck

Marion Raven
Door

Marion Raven

op 23 May 2016

Over 3 weken komt onze pup Ruby (ook een Border Terriër). Ben zo benieuwd!

Reactie plaatsen