Eindelijk een hondje

Al van kinds af aan, wilde ik graag een hondje. Ik hield een fotoalbum bij met foto’s van alle hondjes die ik kende en ging regelmatig met honden van vrienden wandelen. Thuis mocht ik vroeger geen hondje houden omdat mijn moeder niet zo van honden hield en mijn vader er geen tijd voor had.

Op mezelf had ik ruimte voor een hond

Na een paar jaar alleen gewoond te hebben besloot ik op een zotte dag dat ik klaar was voor een hondje. Ik keek hier al zo lang naar uit! Ik heb heel mijn leven boeken en tijdschriften over honden gelezen en het internet afgestruind op zoek naar informatie. Nu besloot ik dat het eindelijk tijd was om mijn grote droom werkelijkheid te laten worden.

Gelukkig stond mijn vriend achter mijn keuze en mijn droom werd al snel onze droom. We konden samen de zoektocht starten naar ons eigen hondje!

Onze zoektocht naar een pup: fokkers en wachtlijsten

Ik mailde naar erkende fokkers en wachtte in spanning af. Helaas kreeg ik telkens te horen dat er al een lange wachtlijst was. Of er werd mij verteld dat ik niet in aanmerking kwamOp zoek naar een hondje puppy bij goede fokker voor een hondje omdat ik nog jong was en nog niet werkte.

Uiteindelijk was er een ouder koppel dat honden fokte en ons graag eens wilde ontmoeten. We werden uitgenodigd bij hen thuis. Die mensen waren heel vriendelijk en vertelden ons alles over hun hondjes. Jammer genoeg hadden zij ook een wachtlijst en fokten ze maar één nestje per jaar. Zij  konden ons helaas dus ook niet beloven dat we een hondje konden krijgen.

Wel zetten ze ons op de wachtlijst en beloofden ze te bellen als ze toch een nestje hadden met een pup voor ons die nog een warm nestje zocht. Ze hebben ons ook geholpen om nog andere fokkers aan te spreken en we mailden elkaar nog vaak om te vragen hoe het ging.

Na dat eerste gesprek wilden mijn vriend en ik zeker een puppy en bleven we zoeken naar een goede fokker. We zijn nog bij veel fokkers op bezoek geweest. Soms reden we daar zelfs twee uur voor! Alleen maar voor de heenreis.

Het was dan ook teleurstellend dat geen van de andere fokkers een nestje had met een pup voor ons. Vaak was er een lange wachtlijst of vond men ons gewoon niet geschikt als toekomstige hondenbaasjes.

We kwamen in aanraking met broodfokkers

Ten einde raad heb ik een kennels aangeschreven waar ze verschillende rassen fokten en waar ze heel veel hondjes hadden. Telkens kregen we te horen dat we de pup de dag erop al konden komen ophalen of dat ze hem zelfs aan huis kwamen leveren?!

We wilden zo graag een hondje en begonnen dan ook te twijfelen of we toch niet zouden zwichten om gebruik te maken van het aanbod van zo een ‘broodfokker’. Gelukkig konden we onszelf beheersen en hebben we onze principes niet opzij gezet.

We zetten onze zoektocht naar een geschikte pup voort. Ik wil dat een hondje komt uit een betrouwbaar nest en opgroeit in een gezellig gezin en dat het voldoende liefde en aandacht krijgt. Ook voor de hondenmoeder wil ik een goed leven. Zelf wil ik broodfokkers niet steunen door er een puppy te kopen.

Zoektocht naar pup in buitenland

Ik heb ook verschillende mails naar het buitenland gestuurd, Nederland, Duitsland en zelfs Frankrijk.

pup uit buitenland zoektochtDie ene Duitse mail heeft ons leven veranderd! Ik schreef in mijn beste Duits (lees: wat ik nog had onthouden van uit het middelbaar gecombineerd met google translate) een mail naar een erkende fokker in Duitsland.

Ze reageerden heel prettig en zeiden dat ik mij goed verstaanbaar had weten te maken. Helaas had ze zelf geen pups meer. Maar ze wist wel iemand die er nog eentje had! Er was nog een pup voor ons bij een Nederlands-Duits koppel uit Kerkrade. Een heel eind bij ons vandaan maar we wilden de kans die we kregen met beide handen aangrijpen!

Na een bezoek van meer dan twee uur gaf de vrouw toe dat ze haar twijfels had omwille van onze jonge leeftijd en het feit dat we nog studenten waren. Het was haar echter ook opgevallen en verbaasd over de vragen die we stelden en de kennis die we hadden. Ze vertelde dat het haar echt opviel hoe goed we geïnformeerd waren en hoe graag we een hondje wilden. Uiteindelijk kon ze ons niet zomaar naar huis laten gaan en deelde ze ons mee dat het hondje voor ons was!!

Super blij met onze aanstaande pup

Ik was zo blij, onvoorstelbaar! Ik kon het niet geloven en barstte spontaan in tranen uit. We reden naar huis en konden nog niet bevatten dat we binnenkort een hondje zouden hebben.

Aangezien wij in België wonen, moest het hondje nog wat langer bij het koppel blijven en moesten we dus nog wat extra geduld hebben. Toen die weken eindelijk voorbij waren reden we vol spanning naar Nederland en konden we ons geluk niet op toen we aankwamen en onze pup – ondertussen al flink gegroeid – opnieuw konden knuffelen.

We kregen nog allerlei zaken mee van het koppel, zoals een mand, eten, een knuffeltje en heel veel goede raad. Heel erg fijn! Eindelijk konden wij ons hondje naar zijn nieuwe thuis brengen.

Trotse puppy-ouders

Terwijl ik dit schrijf, moet ik vaak lachen en denk ik terug aan dat mooie moment waarop we te horen kregen dat we trotse ‘ouders’ van een hondje zouden worden. Het was een hele moeilijke zoektocht met veel blijdschap, tranen en wanhoop. Maar met een ongelooflijk mooi einde én begin: onze hond Vosje.Puppy Eindelijk een hondje 1 Karen Verreth

Ik hoop dat ik met dit verhaal mensen kan helpen om door te zetten en te zoeken naar dat ene ideale hondje en zich niet te laten verleiden door broodfokkers.

Onze zoektocht heeft 8 maanden geduurd en daarbovenop hebben we nog een maand moeten wachten voordat we Vosje konden meenemen naar huis. Nu ik hieraan terugdenk, was dat een ontzettend lange en onzekere periode. Maar als ik dan kijk naar Vosje, ben ik zo blij dat we gewacht hebben en zijn blijven zoeken! Ik wens alle mensen die op zoek zijn naar een hondje dan ook veel geduld en succes toe!

Over de schrijver
Ik begeleid inmiddels al heel wat jaren puppy eigenaren met hun pups. Soms onzekere pups, soms juist hele zelfverzekerde pups en alles wat daartussen zit. Met mijn online puppy-, puber- en spelcursussen, inclusief mijn ondersteuning waar mijn cursisten altijd op kunnen terugvallen, zijn er al heel veel fijne en warme banden opgebouwd tussen eigenaren en hun viervoeters.
Jenthe Hapers
Door

Jenthe Hapers

op 10 Apr 2018

Heel leuk en inspirerend verhaal! Ik kijk uit naar een vervolg!

Marlies
Door

Marlies

op 13 Apr 2018

Wat een mooi puur hondje. Veel geluk!

Marlies
Door

Marlies

op 28 Aug 2018

Superleuk om te lezen en wat goed dat je goede info zoekt en niet impulsief voor een hondje bent gegaan. Heel veel plezier met Vosje

Sabine
Door

Sabine

op 12 Jan 2021

Hoi, mag ik de contactgegevens van de fokker waar jullie geweest zijn vragen ? Bedankt alvast!

Reactie plaatsen