Page content

Help, mijn hond wil op de bank!

article content

Help, mijn hond wil op de bank!

Naar aanleiding van een vraag van een van onze bezoekers, het onderwerp “Hoe houd ik mijn hond van de bank?

Vroeg of laat krijgen veel hondeneigenaren hier mee te maken. Sommigen vinden het prima dat hun hond op de bank ligt, maar anderen willen die gewoon niet.

Consequent zijn

Het is belangrijk dat je in deze consequent bent naar jullie hond en dat de overige gezinsleden dat ook zijn.

Als jullie met elkaar hebben afgesproken dat de hond niet op de bank mag, dan mag hij dat ook niet. Telkens als hij aanstalten maakt om op de bank te springen geef je hem het commando “NEE” – luid en duidelijk, liefst met lage stem. Dit commando zet je alleen in bij zaken die echt niet kunnen, die je persé niet wilt. Het is wel erg belangrijk dat hij dan ook van niemand op de bank mag, anders is het voor hem niet duidelijk.

Je kunt ook het waarschuwende “uh, uh, uh” gebruiken en het laten volgen door een ander commando als “op de plaats“. Meestal zal je hond immers willen rusten als hij aanstalten maakt op de bank te willen gaan. Wanneer hij dan naar de plaats gaat, beloon je hem hier natuurlijk voor!

Bench als hulpmiddel

Als je niet thuis bent en de hond wel, dan is het handig als je een bench voor hem hebt, waarin hij zich lekker voelt. Stuur hem nooit voor straf naar de bench, anders associeert hij dat met iets dat niet prettig is. Het moet juist een fijne plek voor hem zijn.

Andere oplossingen

Heb je geen bench of wil je geen bench, dan is het handig om de bank vol te zetten met bijvoorbeeld een wasmand of tijdschriftenstapels, als je weg bent. Op die manier is er geen plaats meer voor je hond.

Comment Section

0 reacties op “Help, mijn hond wil op de bank!

Plaats een reactie


*