Page content

Hond mee in de auto

article content

Hond mee in de auto

Het is weer vakantietijd en veel hondenbaasjes nemen graag hun hond mee in de auto. Want vakantie vieren doen we het liefst samen met onze viervoeters natuurlijk.

Je ziet op de snelweg vaak aandoenlijke plaatjes. Hond achterin bij de kinderen op de achterbank, voor op de bijrijdersstoel met zijn snuit uit het raam, soms zelfs op schoot bij de bestuurder of achterin in de kofferbak met reisbench of zonder.

Ik ben benieuwd naar hoe jij jouw hond meeneemt in de auto!

Hoe vervoer je je hond zo veilig mogelijk?

De meeste van de hierboven genoemde opties zijn onveilig en absoluut af te raden! Denk je eens in wat er met je hond gebeurd als de bestuurder van de auto ineens heel hard op zijn rem moet trappen. En wat denk je van het letsel dat het medepassagiers kan toebrengen?

Er zijn wel filmpjes over te vinden op internet, maar ik kan je vertellen, dat is niet leuk om te zien. Laat staan om zelf te ervaren! Neem daarom het zekere voor het onzekere en ga niet onveilig met je hond op pad met de auto.

Grote honden kun je het beste achterin de kofferbak vervoeren in een reisbench die je vast kunt zetten. Daarnaast is het geen overbodige luxe om een vast rek te laten plaatsen tussen kofferbak en achterbank.

Kleine honden kunnen ook op dezelfde manier vervoert worden als grote honden, dus in de kofferbak met een (kleinere) reisbench. Voor hen is er ook de optie van een tuigje om hun lijf dat met behulp van een veiligheidsgordel bevestigd kan worden aan de achterbank. Check wel of de gordel stevig bevestigd kan worden en niet gemakkelijk los schiet.

Wat kun je voorkomen?

Het gaat erom dat de honden bij het remmen van de auto niet door de auto geslingerd kunnen worden, waardoor ze zelf (dodelijk) gewond raken of passagiers in de auto (dodelijk) kunnen verwonden.

Ook is het belangrijk dat honden niet bij de pedalen van de auto kunnen komen of de bestuurder op een andere wijze dusdanig kunnen afleiden dat er ongelukken door veroorzaakt kunnen worden.

Ik wens je een veilige reis en een heerlijke onbezorgde vakantie! Met deze tips ga je in ieder geval een stuk veiliger op weg 🙂

Comment Section

3 reacties op “Hond mee in de auto


Door A.A.Drenth op 19 juli 2015

De hond zit op de achterbank met een tuigje dat op simpele wijze aan de veiligheidsgordel bevestigd kan worden. Hond(boxer) kan bewegen en veiligheidsgordel spant aan op het moment van plotseling stilstaan. Overigens is dit verplicht in Duitsland.


Door Lisette - Je Liefste Hond op 19 juli 2015

Prima! Er zijn goed geteste systemen in omloop maar van deze variant ook minder betrouwbare gordelsluitingen. Let dus op en test zelf op de kwaliteit (tip voor hondenbaasjes die zo’n systeem overwegen te gaan gebruiken)


Door D. Reisner op 20 juli 2015

Mijn hond heeft welgeteld 1x in een auto gezeten, bij mij op schoot naast de chauffeur. Hij was toen een pup en ik had hem net opgehaald bij de fokker.
Ik ben nog nooit op vakantie geweest en ben ook niet van plan om te gaan. Daarnaast heb ik geen rijbewijs (en mag om medische redenen überhaupt geen auto besturen).

Plaats een reactie


*