Page content

Honden verdienen het herplaatst te worden

article content

Honden verdienen het herplaatst te worden

Veel mensen delen gelukkig het idee dat honden het verdienen om herplaatst te worden wanneer het niet gelukt is tussen baas en hond in een eerste situatie. Want er komen jaarlijks maar liefst 25.000 honden in het asiel terecht. Erg fijn dus als er mensen zijn die zich over hen willen bekommeren. En deze honden zijn absoluut de moeite waard, als ze bij de juiste baas terecht komen!

Wat maakt jou de juiste baas?

Maar waar moet de juiste baas aan voldoen? Hij moet in ieder geval over veel geduld beschikken en over een natuurlijk overwicht. Bovendien kiest hij op basis van karakter en eigenschappen en in veel mindere mate op basis van uiterlijk.

Een hond voelt zich veilig als hij zich in de buurt van zijn rustige, evenwichtige en consequente baas kan ophouden. Die ziet hij als de leider van zijn roedel. Als een hond zijn eerdere roedel al is kwijtgeraakt, doordat mensen hem hebben weggedaan, is het vertrouwen van die hond in mensen over het algemeen beschadigd. Met heel veel geduld kun je dit vertrouwen van hem winnen. Maar weet dan wel waar je aan begint en begin eraan uit liefde én uit wijsheid!

Waar let je op bij een herplaatser?

Maar waar let je nu op als toekomstige baas? Ga een aantal keer naar de hond toe, die wellicht een goede combinatie met jou kan vormen. Kijk eens hoe hij op je reageert en op andere mensen die je meeneemt. Is hij nieuwsgierig en open? Of lijkt hij erg op zijn hoede te zijn? In het eerste geval zal het vertrouwen van de hond gemakkelijker te winnen zijn, dan in het tweede geval.

Hoe is zijn reactie op jou als je iets lekkers voor hem bij je hebt? Heb je dan meer zijn aandacht? Dan weet je dat deze hond te prikkelen is met voedsel en dat je daarmee een mooie manier in handen hebt om hem het een en ander te leren. Reageert hij niet op iets lekkers, dan wordt dat dus lastiger.

Informatie als voorbereiding

Ga het gesprek ook aan met de asielhouders of vorige eigenaren. Hoe was de hond binnen zijn vorige roedel? Waarom moest hij weg? Welk uitzonderlijk gedrag vertoont hij? In welke mate is hij beschadigd? Hoe kan het traject eruit zien om het vertrouwen van de hond te winnen? Zijn daar adviezen over en zo ja, zie jij jezelf die adviezen uitvoeren? De houder van het asiel zal je bovendien nog meer informatie over de hond kunnen vertellen. Bijvoorbeeld of het mogelijk is hem bij andere dieren of kinderen te houden, hoe zijn gedrag is aan de lijn, of hij in de auto kan etc.

Wees heel eerlijk tegen jezelf bij de beoordeling of je een hond wel of niet aan kunt! Zowel jij als de hond hebben er niets aan als hij nog een keer in een verkeerde roedel terecht komt!

Ik ben zelf erg enthousiast over deze website. Neem er eens een kijkje als je overweegt een hond uit het asiel te nemen!

Comment Section

0 reacties op “Honden verdienen het herplaatst te worden

Plaats een reactie


*