Hondentoilet in eigen tuin

Hondeneigenaren die beschikken over een grote tuin en het niet zo nauw nemen met het uitlaten van hun hond, herkennen het probleem. Grote gele plekken op het gazon.

Zonde natuurlijk want dat kan ook anders. Creëer een hondentoilet in eigen tuin!

Liever op pad met je hond

Let wel, ik ben sterk voorstander van het lekker op pad gaan met je hond! Het is goed om het contact met andere honden op te blijven zoeken voor een goede socialisatie en gewoon omdat ze het spelen met elkaar vaak geweldig vinden.

Ook de lichaamsbeweging is heel goed voor je hond (en voor jezelf) om zijn of haar energie kwijt te kunnen en in gezonde conditie te blijven. Redenen genoeg dus om niet met je hond alleen maar op eigen terrein te blijven.

Maar je ontkomt er haast niet aan dat een hond, zeker als deze pup is of volwassen reu, regelmatig gaat zitten of zijn poot optilt om zijn of haar behoefte te doen wanneer daar zoveel ruimte voor is.

De reu markeert graag zijn eigen terrein. Een pup moet gewoon heel vaak kleinere plasjes doen omdat zijn of haar blaas nog niet sterk genoeg is om het lang op te houden.

Hondentoilet in eigen tuin biedt uitkomst

Als je een hond van pup af aan leert dat een bepaalt daarvoor gecreëerd hondentoilet, de plek is om zijn of haar behoefte te doen, heb je het probleem van wildplassen in heel je tuin niet.

Zoek een geschikte plek voor het hondentoilet in je tuin, wat verder weg van de plekken waar je zomers zelf lekker buiten wilt zitten. Schep dan de aarde eruit waardoor er een ondiepe kuil ontstaat van zeker zo’n twee bij drie meter maar liefst nog wat groter. Dit vul je weer op met wit zand.

Zorg dat je het hondentoilet regelmatig verschoont en omspit. Zo blijft het voor je hond een prettige plek om zijn of haar behoefte op te doen.

Niet vanzelf

Het doen van de behoefte op het hondentoilet, gaat niet vanzelf. Dit zul je vanaf het begin af aan moeten meenemen in het opvoeden en trainen van je pup.

Maar is je hond er eenmaal aan gewend, dan heb je een grote kans dat het goed blijft gaan en dat je gazon gespaard blijft.

Over de schrijver
Ik begeleid inmiddels al heel wat jaren puppy eigenaren met hun pups. Soms onzekere pups, soms juist hele zelfverzekerde pups en alles wat daartussen zit. Met mijn online puppy-, puber- en spelcursussen, inclusief mijn ondersteuning waar mijn cursisten altijd op kunnen terugvallen, zijn er al heel veel fijne en warme banden opgebouwd tussen eigenaren en hun viervoeters.
Ria de Wijn
Door

Ria de Wijn

op 28 Apr 2015

Ik heb geen tuin maar een balkon van 1,5 x5 mtr. En toen Happy met 8 weken bij ons kwam heb ik hem daarop zindelijk gemaakt. Nu laat ik hem 4 a 5x pr dag uit, maar toen ik laatst ziek was en niet naar buiten kon heb ik hem op het balkon gedaan en zonder problemen deed hij zijn behoefte. Tot er iemand kwam die wel met hem mee kon gaan. Mijn buurvrouw doet het wel in geval van nood. Mijn vriend werkt, dus die is ook niet de hele dag beschikbaar. Erg handig ! Emmer water erover. Dat wel natuurlijk ! En alleen als het echt niet anders kan.

Reactie plaatsen