Ken je dat gevoel?

Het gevoel van het is vandaag “one of those days”? Een van die dagen waarop niets lukt, niets vanzelf gaat en je armen en benen als lood aanvoelen? Een van die dagen waarop je met een brok in je keel wakker wordt en niet weet waarom? Dat je de hele boel nog met een paracetamol probeert te “redden” maar toch al weet dat de tranen gaan komen? Zonde van de paracetamol…

Zo’n dag heb ik vandaag… En het geeft niet, het is ok… De tranen vloeien inmiddels rijkelijk en ik laat het gebeuren.. Huilen betekent loslaten heb ik mezelf ingeprent, huilen lucht op en dus geef ik mij over aan het gevoel van… Ja welk gevoel eigenlijk?

Er zijn mensen die mooi kunnen huilen, mensen waarbij de tranen over de wangen biggelen en hun hele gezicht toch mooi in de plooi blijft. Bij mij gaat dat helaas niet op.. Mijn gezicht is inmiddels zo rood als de kleur van mijn trui en als ik in de spiegel kijk, zie ik spontaan de kraters op m’n wangen verschijnen.. Tja, huilen is immers loslaten..

Ik pak een stuk keukenrol en besluit mezelf even terug te trekken in de bijkeuken want ik wil niet dat Daya mijn energie oppikt. Ze is al zo gevoelig en hoeft niet mee te delen in mijn verdriet.. Maar ZIJ besluit anders.. Het geluid van haar krabbende pootje aan de deur komt inmiddels boven mijn “gejank” uit en ze weet zoals altijd mijn aandacht te trekken. Ik laat haar binnen en daar treft zij haar baasje aan, op de vloer met haar gezicht verborgen in een stuk keukenrol.

Ze gaat onmiddellijk tot actie over. Ze klimt op m’n schoot, geeft een lik op m’n wang en trekt in een seconde de zakdoek uit mijn handen. En weg is ze… Haar manier om te zeggen “klaar nu, playtime!”. Een glimlach verschijnt op mijn gezicht maar veel tijd heb ik niet want ik moet achter haar aan, of beter gezegd achter mijn zakdoek aan… Uhh welke zakdoek…?

En Daya, zij zat erbij en keek ernaar…

Over de schrijver
Ik begeleid inmiddels al heel wat jaren puppy eigenaren met hun pups. Soms onzekere pups, soms juist hele zelfverzekerde pups en alles wat daartussen zit. Met mijn online puppy-, puber- en spelcursussen, inclusief mijn ondersteuning waar mijn cursisten altijd op kunnen terugvallen, zijn er al heel veel fijne en warme banden opgebouwd tussen eigenaren en hun viervoeters.
Agnes
Door

Agnes

op 20 Apr 2016

Daarom houden wij van dieren. vooral van honden en paarden.

Reactie plaatsen