Liefde op het eerste gezicht

Liefde op het eerste gezicht

Dat dat bij mensen gebeurt weten we wel denk ik….maar bij onze hond Tommy was het ook liefde op het eerste gezicht….

Toen we er over uit waren dat de tijd rijp was dat we een hond wilden ging ik via internet op zoek naar die ene. Lief en ik waren er ook over eens dat het een hondje uit het asiel zou moeten worden (we wilden geen rashond en dan maar beter een hondje uit het asiel een kans geven, toch?). Dus ging ik via asiel.nl op zoek naar de perfecte hond voor ons. En daar, daar tussen al die honderden foto’s was daar die ene foto….de foto van onze Tom. En ik wist: dat is m ….

Enthousiast liet ik mijn lief de foto van Tom (toen nog Halo) zien en we regelden op zeer korte termijn een afspraak om bij hem op bezoek te gaan. Want als je eenmaal wilt moet je ook doorzetten….in plaats van de woensdag erna moest en zouden we op zaterdag gaan ….ik kon niet maar mijn lief had er veel meer verstand van en ik? Ik was toch al verliefd…op een foto ja …

Daar gingen lief en kids naar Ommen (overigens een super dierenopvang, dierenopvang Koningen) om Tommy a.k.a. Halo te leren kennen. En wat was ik gespannen want hopelijk verliep het eerste contact goed. Ik keek geregeld op mijn telefoon of ze er al waren en me afvragend hoe het was geweest. Totdat ik dan het verlossende telefoontje kreeg dat het een heel lief hondje was en dat ze m gelijk mee hadden genomen. Jippie!

We hadden nog wel spullen over van onze (nou ja de hond van lief eigenlijk) vorige hond maar waren niet compleet. Dus toen een heel lief tennismaatje aanbood dat we de mand (die maar een paar weken mee ging omdat ons hondje m aan stukken had gescheurd) en riem en grote bak voor eten mochten hebben van haar overleden hond, aarzelden we geen moment. GRAAG!

En toen was onze Tom er. We zijn nu ruim een half jaar verder, onze Tom wordt binnenkort 1 jaar en wat zijn we allemaal blij met hem. Hij is super lief voor de kids, enorm eigenwijs en super gezellig. Ik werd verliefd op een foto, op een kop van een dier en dat is zo gebleven. We boffen ontzettend met onze schat en weten nu: liefde op het eerste gezicht?! Het kan…ook bij dieren 🙂

Over de schrijver
Ik begeleid inmiddels al heel wat jaren puppy eigenaren met hun pups. Soms onzekere pups, soms juist hele zelfverzekerde pups en alles wat daartussen zit. Met mijn online puppy-, puber- en spelcursussen, inclusief mijn ondersteuning waar mijn cursisten altijd op kunnen terugvallen, zijn er al heel veel fijne en warme banden opgebouwd tussen eigenaren en hun viervoeters.
Reactie plaatsen