Mijn hond sloopt alles

Heel veel hondenbaasjes komen op een dag thuis en treffen daar chaos aan. Een gesloopt kleed, gesloopte stoelen, de afstandsbediening naar de filistijnen, kapotte bedrading, gaten in de muur, plinten afgeknauwd, je goede spijkerbroek aan gort, de plantjes die je net in een pot gezet had verspreid over je gras etc.

Een hond kan in een bepaalde periode in zijn leven werkelijk alles slopen wat hij maar te pakken krijgt.

Tijdens de puppyfase valt het slopen allemaal nog wel mee. Veel pups zijn wel bijterig en dat kan ook zeker pijn doen. De melktanden van een pup zijn nog ontzettende scherp en een pup is over het algemeen erg speels. Hij wil nog alles ontdekken en dat doet hij over het algemeen met zijn bek én dus met zijn tandjes.Puppycursus gesloopte kranten Alien

Die combinatie van speelsheid en scherpe tanden, maakt een pup voor menig pupbaasje en zijn of haar kinderen, soms een eng monster(tje) waarvoor je van tijd tot tijd op de vlucht moet. Maar het echte slopen van dingen gebeurt in deze fase vaak nog niet. Hoewel een krant of een eigen knuffel het af en toe wel moet ontgelden.

Wanneer je hond de puberteit bereikt, vaak een aantal maanden tussen het half jaar en het anderhalf jaar in, wordt het vaak een ander verhaal. Op een dag kom je thuis en dan denk je “Nee hè, mijn hond sloopt alles!” Je treft een gesloopte situatie aan. Dit kan variëren van een hele woonkamer op zijn kop tot het tevreden liggen slapen van je hond met naast zich jouw nieuwe spijkerbroek die aan flarden ligt.

Na mijn puppycursus krijgen mijn cursisten de mogelijkheid om doorgeplaatst te worden naar de pubergroep die ik net als de puppygroep op Facebook heb. Daar komen de volgende foto’s vandaan:

Puppycursus gesloopte afstandsbediening Sjaak MorschPuppycursus gesloopte bril Nicolette   Puppycursus gesloopte stoel Ilse

Van gesloopte afstandsbediening, gemolesteerde bril tot een kapotgebeten stoel… je moet er eigenlijk niet aan denken.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, vandaar mijn blog hier op mijn website. Want hoe lief jouw pup en jouw hond ook is, houd er rekening mee dat je op een dag kunt thuiskomen en je dit soort zaken aantreft.

Vandaar dat ik altijd het advies geef, om direct van pup af aan een bench te gebruiken. In ieder geval tot na de puberteit.

Een bench is een hele prettige en veilige plek voor je hond, zowel als pup als als puber. Je kunt je pup bovendien heel gemakkelijk en op een positieve manier leren dat de bench zijn of haar plek is. Daardoor zal je hond zich daar goed voelen, ook als hij wat ouder is geworden. Het is niet zielig om hem daar dan van tijd tot tijd zijn rust in te geven.

puppycursus bench Evelien

Natuurlijk moet je hem geen uren achter elkaar in de bench zetten als je zelf aan het werk moet. Ik hoor wel van mensen die hun hond gewoon negen uur achter elkaar thuis laten in een bench. Wat heeft je hond dan voor een leven?

Is er niet iets te regelen met een buur die lekker met je hond kan gaan wandelen en spelen? Heb je weleens gedacht om je hond te delen met iemand die eigenlijk geen hond voor elke dag wil maar wel heel blij is als hij er bijvoorbeeld een heeft voor twee of drie dagen in de week?

Wil je toch geen bench voor je hond, zorg dan dat je hem als je weggaat in een afgesloten ruimte als de bijkeuken of schuur doet. Liefst met daglicht natuurlijk. Zorg dat je hond daar voldoende te doen heeft en zich niet hoeft te vervelen.

Je legt dus bijtspeelgoed neer, zorgt dat er water is en een lekkere plek om op te liggen. Zorg dat alles waar hij niet aan mag komen ook niet in deze ruimte aanwezig is.

Een tip voor als je hond in die bijt-/sloopfase zit; vul bijvoorbeeld de zakken van een oude spijkerbroek voor hem met een aantal hondenbrokjes. Naai de zakken vervolgens dicht en je hond heeft iets om te doen als je weg bent. Grote kans dat hij dan ook zijn tanden niet in de plinten of de muur zet.

Over de schrijver
Ik begeleid inmiddels al heel wat jaren puppy eigenaren met hun pups. Soms onzekere pups, soms juist hele zelfverzekerde pups en alles wat daartussen zit. Met mijn online puppy-, puber- en spelcursussen, inclusief mijn ondersteuning waar mijn cursisten altijd op kunnen terugvallen, zijn er al heel veel fijne en warme banden opgebouwd tussen eigenaren en hun viervoeters.
Ria de Wijn
Door

Ria de Wijn

op 21 Apr 2015

Hallo Lisette, ik heb Happy nu 2 jaar. Zoals je weet is hij vanaf 8 weken bij ons. Hij luistert goed en als ik weg moet bv boodschappen of donderdagavond zingen, dan doe ik hem in de bench. Hij rent er in als ik zeg:in je hok! Zonder probleem. Maar dat duurt dan wel 3,5 uur. Is dat ook te lang ? Ik heb het geprobeerd buiten de bench maar dan blaft hij en dat wil ik niet. Kan ik hem leren wel buiten de bench alleen te blijven en hoe dan? Of zal ik het maar zo laten zoals het nu gaat. Ik heb niet de indruk dat hij het erg vindt. Ik ben de enige die het erg vindt geloof ik.

Lisette - Je Liefste Hond
Door

Lisette - Je Liefste Hond

op 21 Apr 2015

Dag Ria, bedankt voor je reactie. Ik zou jullie ritueel lekker zo houden zoals het nu is. Happy vindt het prettig en voelt zich dus goed en jij kunt even weg zonder dat Happy verrassingen voor je heeft wanneer je terugkomt. Prima! Drie en een half uur is voor jullie blijkbaar prettig haalbaar, dus goed. Veel langer zou ik het ook niet maken. Groeten, Lisette

wijnie visser
Door

wijnie visser

op 21 Apr 2015

Onze honden hebben nog nooit in een bench gezeten als we weg waren. Mijn persoonlijke mening is dat een hond niet in een bench thuis hoort. We hebben 25 jaar honden en geen een heeft nog wat gesloopt. We hadden in de puberteit een traphekje en ze hadden de gang en keuken tot beschikking en genoeg bijtspeelgoed!!! En een oude spijkerbroek vullen met brokjes lijkt me geen goed idee want ze weten het verschil niet tussen een oude en een nieuwe broek. En goed belonen als je weer thuis komt. Hebben ze toch wat gedaan wat niet mocht dan negeren maar nooit kwaad worden.

Lisette - Je Liefste Hond
Door

Lisette - Je Liefste Hond

op 21 Apr 2015

Dag Wijnie, fijn dat jullie het zonder bench hebben kunnen doen, dat is natuurlijk het meest ideaal. Bij mijn oudste hond is een bench ook nooit nodig geweest. Maar ja, wat sloopgedrag betreft is de ene de andere hond niet. Mijn jongste hond heeft wel een bench gehad tot na de puberteit. Ze vond het er heerlijk! Dat zie ik ook bij veel van mijn puppycursus-cursisten. De bench biedt vaak veiligheid en vertrouwdheid. Ook een mooie plek voor als er kleine kinderen thuis zijn. Die weten dat ze nooit aan de hond mogen komen als hij lekker in zijn bench ligt ;-) Alles wat je een hond geeft, mag hij hebben. Hij mag zelf geen dingen pakken uit eigen beweging, tenzij je het al eerder aan hem gegeven had. Daarom kan een spijkerbroek wel, hij gaat echt daarna niet alle spijkerbroeken in huis uit de wasmand halen en vernielen. Over dat belonen en negeren zijn we het helemaal eens! Bedankt voor je reactie!

Joyce
Door

Joyce

op 24 Apr 2015

Tip: zorg dat je hond veel voldoening haalt uit zijn wandelingen. Spelen met andere honden, zwemmen , graven, achter vogels aan, eenden ....lekker hond laten zijn. "Afgemat" en voldaan na de wandelingen heb ik nooit problemen gehad met sloopgedrag. Heb er eentje van twee en en eentje van een half jaar...nogmaals je moet natuurlijk in de gelegenheid zijn en de tijd hebben maar het is volgens mij de oplossing voor veel probleemgedrag. Succes allemaal

Ruud Clerkx
Door

Ruud Clerkx

op 26 Jul 2015

Goedendag, wij hebben een schat van een hond een kruising tussen een cane corso x rottweiler net een jaar als wij onze hond buiten hebben zitten of alleen binnen zit of als wij niet thuis zijn sloopt hij vanalles bloembakken aan flarden zwembad in tien stukken noem maar op hoe kunnen we dit verkomen graag reactie

Lisette - Je Liefste Hond
Door

Lisette - Je Liefste Hond

op 02 Sep 2015

Dag Ruud, een hond als die van jullie van een jaar oud heeft heel veel uitdaging nodig. Mijn idee hierbij is dat hij zich duidelijk verveeld, zijn energie niet kwijt kan. De enige manier om dit te voorkomen is om hem goed zijn energie kwijt te laten kunnen door hem fysiek en mentaal voldoende uitdaging te bieden. Daarnaast zou ik hem wanneer jullie weggaan in een afgesloten of omheind stuk zetten, waar hij geen kwaad kan doen en waar hij alleen die spullen heeft waar hij zich op mag uitleven.

astrid
Door

astrid

op 09 Sep 2015

ik wil hier ook graag mijn probleem op kwijt. onze mikey is nu 10 maanden en een super puber. in het begin ging hij af en toe in de bench en s nachts altijd omdat hij anders op de bank kroop. dat ging perfect. maar ineens kwam ik thuis ( 6 maanden oud) en had hij wat stuk gemaakt, van kleine dingetjes werd dit steeds meer, waardoor wij , als ik moet werken( 2 dagen in de week) hem dan toch maar in de bench deden met een pensstaafje. hij huppelt erheen en is blij met zijn kluifje die hij dan ook meteen gaat opknabbelen. hij zit dan uiterlijk 4 uur in de bench en ook dit ging weer heel goed totdat ik gister zag dat hij aan zijn kussen had zitten trekken. hele rits stuk en een stuk stof weg. dus voor vandaag de uitlaatservice hem mee laten nemen omdat je toch aan verveling denkt dan. nu had hij zijn hele kussen daarna aan gort getrokken. en dat terwijl ik een kluif had gegeven waar hij heeel lang mee bezig kon zijn. wat doen wij fout en wanneer kan ik hem gewoon weer lkkr in huis rond laten lopen als ik werk?? helppp. als ik vrij ben ga ik bijna altijd naar een uitlaatplaats, speeltuin voor honden of een park dus hij beleefd genoeg lijkt me.

Lisette - Je Liefste Hond
Door

Lisette - Je Liefste Hond

op 14 Sep 2015

Dag Astrid,Dan verveelt hij zich toch, vermoed ik. Zes maanden tot pakweg een jaar is ook een tijd waar een hond heel veel energie heeft en dit ook kwijt moet. Het kan ook zijn dat het kussen te warm was en hij het daardoor verscheurd heeft. Misschien is dan een koeler soort kussen prettiger. Succes!

rilana
Door

rilana

op 15 Sep 2015

Mijn pitbull reu is nu 5 a 6 maanden oud heeft als pup zijnde zelfs met trainen met bench er een hekel aan en wordt helemaal paranoia in de bench en poept plast heel de bench dan onder okal is uit wandelen geweest nu is t altijd goed gegaan zonder maar sinds kort kan ik nog geen 5 min weg Kids na school brengen of heeft stoel bank muur laminaat gesloopt t drijft me tot waanzin me oudste pit zit wel in de bench en vind dat heerlijkmaar hij vertikt t ben ten einde raad me spullen gaan er aan en weet me er ff geen raad mee nou lees ik heel wat goeie tips hier maar um in de keuken of gang zetten ligt er nog zat laminaat om te slopen en muren om te slopen helpppp wat moet ik doen

Wieteke
Door

Wieteke

op 16 Sep 2015

Hoi Lisette,Goede tip van die spijkebroek met hondenbrokken. Tegenwoordig heb je hier overigens ook speeltjes voor. Ik bedoel dan die balletjes waarin je hondensnoepjes kunt doen. Daar is mijn hond erg lang mee bezig en hij wordt ook nog eens beloond!Daarnaast gaat het balletje niet kapot, waardoor je hem telkens weer kunt gebruiken! :)

san39
Door

san39

op 24 Nov 2015

Onze Dora, kan moeilijk alleen zijn toch is dat elke ochtend het geval nadat mijn man naar zijn werk is en ik nog boven (slapend of niet). Ze is dan uit geweest (kort) eten gehad, kluif in de bench. Is de benchdeur echter dicht dan blaft ze de hele buurt bij elkaar. Dus laten we de benchdeur open dan sloopt ze van alles. Deken uit haar bench. Schoenen, trapbekleding, brillen.. alles. Ze heeft diverse knaagspeelgoed. krijgt nog een kong met brokjes.. En toch weet ze binnen een krap uurtje van alles te slopen. Ze heeft nu de trappenhal tot haar bewegingsruimte ter beschikking.. Vanochtend was ze dus maar aan de trapbekleding begonnen en aan haar nieuwe deken. (uit de bench gesleurd en kapotbijten). De deken is een koele deken voorheen lag er een vetbed in en ook kapotgebeten. Ik weet van de sloopfase. Ze krijgt genoeg beweging. Ze krijgt ook mentale prikkels (trainingkjes tussendoor). Maar slopen houdt (vooralsnog) niet op.

Madelon
Door

Madelon

op 03 Dec 2015

Hoi Lisette,Ik heb een Amstaff teefje van 2,5 jaar oud. Als ik thuis ben is ze ontzettend rustig, ligt ze altijd heerlijk tegen de verwarming aan te slapen, ook als ik even de kamer uitga. Van pup af aan hebben we haar in de bench gelaten wanneer we weggaan, sinds een tijdje probeer ik haar (steeds iets langer, van een half uurtje naar een paar uur achter elkaar) alleen thuis te laten uit de bench. Ik heb dit nu een drietal keren geprobeerd en dan gaat het telkens een aantal dagen/weken goed en dan ineens sloopt ze weer iets. Het gekke is echter dat ze iets gaat slopen waar ze normaal gesproken nooit aandacht of interesse in heeft getoond. Zo heeft ze een keer een gat in de bank gekauwd, de planten uit de pot getrokken en een kussentje gemold. Dingen waar ze nog amper aan snuffelt normaal gesproken. Daarnaast zorg ik altijd dat er voldoende botten en kauwspeelgoed in de kamer ligt, maar die raakt ze dan niet aan. Overigens laat ik haar alleen uit de bench als ik een flinke wandeling heb kunnen maken.Voor mijn eigen gemoedsrust vind ik het prettiger als ze uit de bench kan, want ze moet daar wel eens tot 4,5 uur achtereen in zitten. Overigens heb ik niet het idee dat ze daar veel moeite mee heeft, ze gaat altijd zonder problemen in haar bench liggen.Enige idee waarom ze dit doet en wat ik er aan kan doen? Ik straf haar overigens niet als ze iets heeft gesloopt, dan negeer ik het. Ze sloopt eigenlijk nooit iets wanneer er iemand thuis is.Bedankt voor je reactie!

anoniem
Door

anoniem

op 31 Jan 2016

Ik heb een witte herder, 7 maanden, bijna 8 maanden nu. En ja, ze is een lekkere sloper.... Ik laat haar niet alleen los in huis, haar benchkleed bijt ze aan flarden. Ik heb een paar keer een nieuwe erin gedaan, maar na een nacht weer kapot. Ik laat haar nu maar op de restjes liggen, kan ze alles stuk kauwen wat ze wil. Heb het maar opgegeven een heel kleed te willen voor haar. Het zal mss ooit es over gaan. Mss kan ze ooit es los in huis als ik weg moet, ben bijna altijd thuis.

Gerben
Door

Gerben

op 31 Mar 2016

Deze ervaringen komen mij bekend voor, wij hebben een Staffie en die is nu 17 maanden en we hadden eigenlijk geen problemen ze was altijd lis in de woonkamer dag en nacht maar tot onze grote schrik werden wij om een uur in de nacht wakker van een lawaai benden en toen ik ging checken zag ik dat ze een groot gat uit het zitgedeelte had gevreten. Natuurlijk was ik wel boos maarja niet te lang want dat helpt toch niet een hond kan zich niet herinneren wat ze gedaan heeft.Nu gaat ze voorlopig toch maar in de bench tijdens de nacht en overdag ook als we weg moeten, het is zo sneu maar vertrouwen is weg ik weet niet hoe lang dit noodzakelijk zal zijn en wat nu de oorzaak is geweest dat ze dit zo ineens gedaan heeft.HELP!!

Lindsay
Door

Lindsay

op 27 Jun 2016

Hallo,Wij hebben een pup van nu ongeveer 8/9 maanden. Ze was vanaf het begin (8) weken al erg druk aanwezig en speels. Bijterig en nee was bij haar ja. Ze doet ook alles in de bench en gaat er in rollen en het maakt der niks uit. Ze word genoeg uitgelaten of op balkon gedaan ( wonen hoog met trappen ) ze kan prima met onze reu alleen daar doet ze ook als die slaapt in ze oor bijten of in ze neus. Het zindelijk worden duurde ook erg lang gebeuren nog wel is ongelukjes in huis maar nog vrij weinig. Ze was even op balkon en heeft de halve houten bank opgegeten. Ze bijt aan me meubels binnen en zodra er iemand binnen komt hangt ze in iemand ze hand. ( niet hard ) ik kan haar geen 5 min alleen laten maar om haar hele dag in de bench te doen is ook geen optie. Al het speelgoed wat ik haar geef is niet goed genoeg. Ze laat het liggen. Hoe kan ik dit beste aanpakken? Want ik kan geen 24/7 op haar letten moet ook gewoon me huishouden doen douche enz.

Lisette - Je Liefste Hond
Door

Lisette - Je Liefste Hond

op 27 Jun 2016

Lindsay, het klinkt mij alsof ze zich toch verveeld. Bied haar meer uitdaging aan (hersenwerk?!) en ga echt met aandacht met haar trainen. En beloon haar voor alles dat je van haar vraagt en ze goed doet! Laat je niet verleiden om in de negatieve cirkel terecht te komen, maar haal jullie zelf daaruit door positief met elkaar bezig te gaan. Een pup/puber doe je er niet zomaar bij, daar moet je echt veel aandacht aan besteden! Succes!

Miranda Voorintholt
Door

Miranda Voorintholt

op 06 Aug 2016

Wij hebben een duitse pincher van bijna 8. Gelijk van pup af aan hebben we hem s nachts in de bench en ook als we weg zijn. Hij is nooit echt happig op z'n bench geweest maar, het ging altijd goed. Tot het de laatste 2 a 3 weken steeds erger. Als hij in de bench zit gaat de mat, kussen of wat er maar in zit eraan. Hij sloopt het totaal. En we weten niet echt waarom het nu is, verlatingsangst?

Zina
Door

Zina

op 05 Sep 2016

Hallo, ik heb een shiba van nu 1 jaar en de heeft de deur kapot gebeten tapijt kapot gebeten en ze haalt de tuin overhoop ik geef haar zo veel mogelijk te doen in huis laat haar uit voor ik weg ga geef haar de kong nix helpt ik weet me geen raad meer ik woon samen met mn moeder en bij haar zit het echt hoog...help...

Tim
Door

Tim

op 15 Nov 2016

Hoi, ik heb een vraag, wij hebben 2 honden geadopteerd uit het asiel, het zijn super lieve beestjes niks mis mee. Stevie heeft nergens last van, doet helemaal niks als we weg zijn. Maar Amy een stuk jonger nu bijna 2 sloopt iedere keer van alles. Wij zijn een beetje einde raad met haar we willen haar het liefst houden, maar we weten het gewoon niet meer. Als we aan het werk zijn loopt mijn vader tussen de middag altijd een groot stuk met ze maar dit maakt niets uit. Het gaat nu steeds weken goed en dan komen we weer een keer thuis en is er weer van alles kapot. Vooral de bank die trekt ze helemaal uit elkaar. Heb je misschien tips voor ons?

kim
Door

kim

op 20 Dec 2016

Mijn hond kyara word in april 2 jaar en is al bij ons vanaf 8 weken. De bench is voor haar geen optie omdat ze de spijlen kapot heeft gemaakt en dus een gevaar vormt. In de woonkamer heeft ze haar eigen plekje, eten en drinken en volop speelgoed en bot. Alleen eet ze de plinten, decoratie en zelfs glas kapot. Ik ben over het algemeen de hele dag thuis behalve als ik een boodschap moet doen of me dochter van school haal. Een vriendin had het over een snuitje maar heb gelezen dat ze niet alleen thuis mogen zijn met zon ding om. Heb jij nog enige tips wat we dan nog kunnen doen?

C. Van Oosten
Door

C. Van Oosten

op 19 Jan 2017

Onze hond is ruim 10 jaar en heeft nog nooit gesloopt. Hij blaft wel als er erg zin en dat wordt steeds erger. Sinds kort sloopt hij ook de deurpost als we weg zijn. Hij heeft nog nooit in een bench gezeten. Ik weer niet zo goed wat we moeten doen. Hij wordt ook steeds waakzamer/ angstiger.........

Natasja
Door

Natasja

op 20 Jan 2017

Goede avond, Wij hebben een hele lieve hond, die nu 1 jaar en 4 maanden oud is. Wij kregen haar met 4 maanden. Ze wilde nooit alleen zijn. We zijn begonnen met een bench, maar die heeft ze totaal ontzet en poept en plast alles onder. We hebben het opgebouwd en alles, maar niets werkt. Nu loopt ze los in huis als we weg zijn, maar ze knaagt en krabt aan onze schuifpui en andere deuren. De kokosdeurmat heeft ze ook al helemaal aan stukken. Is dit gewoon een slopende puber, of moeten we eerder aan verlatingsangst gaan denken. En wat adviseer je ons dan?? Het gaat om een kruising tussen en Maltezer, een shitzu en een Jack Russel. Groet, Natasja

Lisette - Je Liefste Hond
Door

Lisette - Je Liefste Hond

op 29 Mar 2018

Ja dit lijkt me zeker verlatingsangst te zijn. Geef haar veel bevestiging en bouw het alleen laten heel langzaam op. Maar eerst een periode van altijd samen zijn, zodat er vertrouwen opgebouwd kan worden samen.

Sonja
Door

Sonja

op 05 Jan 2018

Hallo,ik heb een puppy van 4.5 maand oud en sloop werkelijk zijn eigen mand kapot er blijf niks meer van over . Hij heeft genoeg kluiven en ander speelgoed om mee te spelen we wandelen en spelen heel veel met hem. Dan weet ik ook dat hij aan het wisselen is en dat het zeer pijnlijk kan zijn. Is er misschien iets dat ik hem kan helpen van de pijn ?

Aagje
Door

Aagje

op 04 Oct 2018

Hallo als ik dit allemaal lees zou ik bang worden om een hond te nemen. Ik sta namelijk op het punt om een teckelpupje in huis te nemen. Die staan toch al bekend om hun eigenzinnigheid.

Monique
Door

Monique

op 09 Oct 2018

Wij hebben een puber van inmiddels 14 maanden. We zijn ooit begonnen met de bench, maar toen het zo het heel warm weer werd tijdens de zomer zijn we ermee gestopt, omdat hij er last van kreeg. Het is eigenlijk super goed gegaan daarna en wij waren helemaal gelukkig. Toen ineens een paar weken terug begon hij ineens aan de bank te knagen. We zijn toen naar de DA geweest en hij bleek onstoken en verstopte anaalklieren te hebben. Toen dit verholpen was heeft hij niet meer aan de bank gezeten. Top! En opgelost dachten wij. Afgelopen week zijn we in de Ardennen geweest waar hij natuurlijk de tijd van zn leven had! Vollop beweging en onze volle aandacht de hele dag. Sinds maandag zijn we weer gaan werken en gaat hij met de uitlaatservice mee waar hij al zijn energie kwijt kan. Zowel maandag als vandaag is hij weer een de bank begonnen en hoe! Er is nu niet veel meer van over. We willen hem wel weer in de bench doen als we weggaan, maar ik voorzie dat dat huilen (van de hond) wordt wat weer heel vervelend is voor de buren en voor hem zelf. We zitten enorm te verzinnen hoe we dit nu aan moeten pakken.

Wareman
Door

Wareman

op 22 Oct 2018

Hallo,We hebben een Duitse herder die 8-10-2018 1 jaar is geworden en sinds kort bijt ze ineens in de plint en matten en we hebben het van bench in de gang zonder deur afgebouwd naar huiskamer en geen bench meer want ze lag vaak buiten de bench en doen dit al een paar maanden en ging heel goed tot nu en beweging krijgt ze genoeg en krijgt ook Brain training en we doen er alles aan maar hoort dit bij de puberteit?

Melissa
Door

Melissa

op 14 Jan 2020

HalloIk heb een husky x zwitserse herder van nu 1,5 ze is super lief alleen sloopt ze nu haar bench, ze heeft er al 2 spijlen uit gesloopt maar als ze niet in de bench zit dan graaft ze op de bank! Ik geef haar een kong maar die heeft ze met 15 minuten op en ze heeft genoeg ander kauw en speelgoed in de bench, ik zit met me handen in me haar en weet echt niet meer wat ik kan doen ( ze huilt niet in de bench,)

Reactie plaatsen