Page content

Pup hyperactief

article content

Pup hyperactief

Heeft jouw pup ook regelmatig “de dolle vijf minuten”? Is jouw pup ook dagelijks een korte tijd hyperactief?

Een paar minuten tot een half uur waarin hij/zij als een dolle door het huis en de tuin rent? Kromme rug, staart tussen de poten, alles wat er op zijn/haar pad ligt wordt geprobeerd mee te slepen,
in hun bek genomen en kopschuddend vernield? Maak je geen zorgen, dat hoort er vaak bij en hebben vrijwel alle pups/opgroeiende jonge honden.

Hij moet vast zijn energie kwijt…

Maar hoewel alle pupeigenaren dit vaak wel herkennen, weten velen niet waarmee het te maken heeft of wat ze ermee moeten. Ze denken dat hun pup vast zijn energie kwijt moet.

“Is mijn pup te weinig uit geweest? Heb ik hem te weinig laten spelen? Toch teveel binnen gezeten? Moet ik hem uit laten razen? Nog een rondje met hem gaan wandelen? Nog even met een balletje gooien?”

Vaak wordt er het tegengestelde gedacht – en daarna gehandeld – door het baasje van de pup, dan dat er eigenlijk aan de hand is en er zou moeten gebeuren.

Waarom overactief

Want een pup die overactief is gedurende zo’n periode op de dag, is juist vaak teveel geprikkeld. Heeft teveel gedaan of teveel nieuwe prikkels binnengekregen. Hij weet dat letterlijk van gekkigheid niet meer wat hij moet doen.

Het gevolg kennen we en vaak kijken wij lachend toe.

Gun je pup zijn rust

Weet dan, dat je je pup het beste helpt door hem lekker zijn rust te gunnen. Leg hem lekker in zijn bench of mandje en blijf er even bij om hem gerust te stellen.

Ik verwacht dat hij binnen vijf minuten slaap 😉

Comment Section

2 reacties op “Pup hyperactief


Door Marina op 18 april 2016

Onze 3 jarige spinone italiano heeft dat soms nog steeds. Er komt steeds een moment dat hij ineens stil valt, waarop we meestal beleefde vragen ‘are you through?’ Dat is kennelijk al genoeg om hem naar een hoekje te krijgen waar hij lekker ‘neerstort’ en inderdaad in no time slaapt.


Door Ad van Hoof op 18 april 2016

Ik herken dit gedrag en denk inderdaad ook steeds dat ik haar te weinig uitlaat of aandacht geef, terwijl ik zeker 5 maal per dag met haar uitga en 3 keer daarvan naar een vrije uitloop terrein waar ze heerlijk kan rennen en zo. Thuis speel ik ook regelmatig met haar en toch de momenten dat ik haar geen aandacht geef komt ze naar mij toe en zit me aan te kijken of ze wil zeggen: Nou, doen wij vandaag nog iets?

Plaats een reactie


*