Pup in huis

Na het jarenlange gezeur van mijn broertje en mij aan te moeten hebben gehoord, vond mijn moeder het stiekem toch wel erg leuk om een pup in huis te nemen.  We hadden al twee katten van een jaar oud. We dachten dat zij het ook leuk zouden vinden om een nieuw vriendje in huis te krijgen.

Mijn broertje wilde heel graag een Husky. Aangezien deze toch wel erg groot zou worden en wij naar een kleiner huis zouden verhuizen, was dit niet echt een optie.

Welke hond zou goed bij ons passen? Om een geschikt ras te vinden, nam ik de taak op me om me daarop te oriënteren. Na een tijd kwam ik een Pomsky tegen. Dit is een kruising tussen een Husky en een Pomeriaan. Op slag was ik helemaal verliefd.

Ik liet foto’s aan mijn moeder en broertje zien en ook zij waren snel overtuigd. Gelukkig maar!

Op zoek naar meer informatie over dit ras, kwam ik terecht bij een Facebook-groep waar verschillende erkende Pomsky-fokkers hun pups aanbieden.

Na enkele weken vond ik een super schattig nestje pomsky’s. We mochten al snel komen kijken en werden meteen verliefd op een bruine pup met witte sokjes.Pomsky pup in nest
Toen we in ons volle enthousiasme weer onderweg naar huis waren besloten we dat we hem Woody gingen noemen.

Weken gingen voorbij en we mochten hem eindelijk op gaan halen! Daar waren we helemaal klaar voor.

Totaal verliefd op onze pup kwamen we aan bij de fokker. We hadden al een halsbandje bij ons maar kwamen er ter plaatse achter dat onze Woody nog kleiner was dan we hadden gedacht.

Een kleine pluizenbol kwam in eerste instantie twijfelend, maar daarna toch ook wel enthousiast naar ons toe. Heerlijk om onze eigen pup nu weer lekker te kunnen zien en knuffelen!

Na het nodige papierwerk en de instructie van de fokker, mochten we onze eigen Pomsky pup mee naar huis nemen.

Pomsky pup lekker slapenDe eerste nacht verliep eigenlijk vrij rustig. We hoorden hem vrijwel niet en hij heeft lekker rustig geslapen. Het lukte niet helemaal om de bench droog te houden, dus voor ons betekende dit wel wat gebroken nachten om Woody ’s nachts zijn behoefte te laten doen.

Het heeft wel even geduurd voor hij zijn behoefte de hele nacht op kon houden.

En het gaat enorm goed! Hij is echt het zonnetje in huis. Onze pup heeft voor erg veel positiviteit gezorgd en we zijn alledrie helemaal gek op hem!

Als we bedenken dat hij pas drie maanden bij ons is, is dat vreemd. Het voelt alsof hij er altijd al bij hoorde.

In zijn dagelijkse dolle tien minuten kan hij nogal ondeugend zijn.

Zo achtervolgt hij de katten door heel het huis. Ze vinden hem nog niet zo aardig omdat hij zo druk is maar dat komt vast nog wel. Ook heeft hij de nieuwe graszoden uitgegraven. We kunnen hem nu nog geen seconde alleen laten of hij doet alweer iets ondeugends.

Nu heb ik onlangs begrepen van Lisette dat dit te maken heeft met het overprikkeld zijn van Woody. Een pup kan nog niet zoveel prikkels verdragen want anders uit zich dat dus op deze manier. Vandaar dat we hem nu meer rust gaan bieden.

Sinds twee weken volgen wij de puppycursus en hij leert erg snel! We oefenen elke dag met hem en laten hem ook aan alles in de buurt wennen.

Bij goed gedrag belonen en bij slecht gedrag afleiden/negeren werkt voor ons erg goed. Woody doet alles voor een snoepje of voor zijn favoriete speeltje!

Hij is heel lief en houdt van knuffelen.

Over de schrijver
Ik begeleid inmiddels al heel wat jaren puppy eigenaren met hun pups. Soms onzekere pups, soms juist hele zelfverzekerde pups en alles wat daartussen zit. Met mijn online puppy-, puber- en spelcursussen, inclusief mijn ondersteuning waar mijn cursisten altijd op kunnen terugvallen, zijn er al heel veel fijne en warme banden opgebouwd tussen eigenaren en hun viervoeters.
Reactie plaatsen