Onze pup leert snel

Ruby is nu twee en een halve week bij ons en is dus tien en een halve week oud. Ze heeft al heel wat geleerd.

‘s Nachts blijft ze beneden in de (gesloten) bench en dat gaat erg goed. We laten dan wel een lichtje aan. Was dat eerst nog van 00.00 uur tot 06.00 uur, inmiddels is dat opgerekt van 23.00 uur tot 07.00 uur. Soms gaat ze zelf al eerder in de bench liggen.

Zo langzamerhand beginnen we haar dagritme te kennen. ‘s Ochtens eerst een snelle plas en dan eten. Ze krijgt nog steeds drie keer per dag. Dan nog een keer uit, en iets uitgebreider.

Ze speelt dan een half uurtje en samen gaan we dan op de bank een uurtje liggen dutten.

De hele dag wisselt ze spelen en dutten af tot 17.00 uur.

Vaste prik: om een uur of vijf in de middag heeft ze haar wilde uurtje.

Ze rent dan door de kamer in een vaste route: onder de stoelen door naar de bank, onder de bank (waar het aardig stoffig was, ze zag er niet uit!) via de eetkamer naar de keuken en – als de tuindeur openstaat – scheurt ze over het terras naar de schuur en dan weer via dezelfde route terug.

Dat dan vijf keer achter elkaar! Daarna stort ze in en valt hijgend in slaap.

Na ongeveer half negen breekt voor haar al de nacht aan en valt ze in diepe slaap. Ik moet haar wakker maken voor de laatste uitlaatronde en dan gaat ze met de grootst mogelijke tegenzin mee.

Het uitlaten is een hoofdstuk apart. In het begin wilde ze helemaal niet naar buiten, ik moest haar dragen, maar nu wil ze wel maar alleen maar een hééél klein rondje en ze eist een snoepje na ieder plasje en poepje, maar ook na tien stapjes. Ze vindt dan blijkbaar dat ze erg haar best heeft gedaan.

Met de zindelijkheid gaat het mondjesmaat vooruit.

Ik moet erg op haar letten en naar buiten rennen als ze na een slaapje wakker wordt of als ze als anderhalf uur niets heeft gedaan of na een maaltijd.

Een enkele maal heeft ze aangegeven naar buiten te willen, maar ze maakt daar bepaald nog geen gewoonte van. Ongelukjes gebeuren dus nogal eens.

Ze heeft ook haar eerste bezoek aan de dierenarts gehad en heeft van de inenting nauwelijks iets gemerkt. Vooralsnog heeft ze geen hekel aan hem.

Interactie met andere honden beperkt zich tot de hond van mijn dochter (ze heeft immers nog niet al haar inentingen gehad) en die ontmoeting verliep stormachtig.

Het rennen volgens de bovenbeschreven route deden ze nu met z’n tweeën met veel gekef!

Ze kent al wat commando’s: ‘kom’ en ‘zit’ begrijpt ze.

Ik heb nogal veel aandacht besteed aan ‘nee’ , omdat ze de onhebbelijke gewoonte had – en nog heeft – om grommend aan mijn broekspijpen te gaan hangen.

Gisteren heb ik een denkspelletje (zie foto) voor haar gekocht: ze had het ogenblikkelijk door!

Een dommerd is ze dus zeker niet!

Over de schrijver
Ik begeleid inmiddels al heel wat jaren puppy eigenaren met hun pups. Soms onzekere pups, soms juist hele zelfverzekerde pups en alles wat daartussen zit. Met mijn online puppy-, puber- en spelcursussen, inclusief mijn ondersteuning waar mijn cursisten altijd op kunnen terugvallen, zijn er al heel veel fijne en warme banden opgebouwd tussen eigenaren en hun viervoeters.
Nicky
Door

Nicky

op 09 Sep 2016

Ik heb net twee pleegpups gehad voor een maand, die waren zeker niet zo relaxed met de bench! De eerste twee weken moest ik beneden slapen omdat ze mijn andere honden gek maakten hahaha.

Reactie plaatsen