Puppycursus met enthousiasme ontvangen

Puppycursus met enthousiasme ontvangen

Omdat de cursisten die mijn puppycursus gevolgd hebben, of nu aan het volgen zijn, zo enthousiast zijn over de puppycursus “Je Pup Trainen? Dat Kun Je Zelf!”, wil ik hier dit keer graag een blog over schrijven.Want ik ben daar natuurlijk heel erg trots op!

Sinds november 2012 (de introductie van deze puppycursus) hebben al bijna 100 cursisten (update per mei 2014: meer dan 400 cursisten) met hun pups de weg naar deze online puppycursus gevonden. Twee derde van hen besluit zich tevens (gratis) aan te melden voor de begeleidende online cursusgroep. Deze online begeleiding wordt als heel erg waardevol beschouwd.

Dagelijks stellen de cursisten binnen deze groep vragen over zaken die zij tegenkomen bij het opvoeden en opgroeien van hun pup. Vragen over zindelijkheid, over het leren om alleen te zijn, over het contact met andere honden, over het gebruik van de bench, over het omgaan met ongewenst gedrag etc. etc. Ik vind het heel erg leuk dat ik door deze manier van trainen, mijn cursisten direct feedback kan geven. Naderhand koppelen cursisten vaak ook terug hoe het met hun pup gegaan is na het toepassen van mijn advies of suggesties. Superleuk!

Ik durf inmiddels te stellen dat het contact dat ik met mijn online puppycursus-cursisten heb, intensiever is en verder gaat dan voorheen. Het contact dat ik met cursisten had die mijn puppycursus volgde toen ik nog groepslessen gaf op de hondenschool, was minimaal. Als trainer van zo’n groep moet je je aandacht toch verdelen over alle cursisten, in de korte tijd die je hebt.

Als er iemand in zo’n puppycursusgroep zat die het met zijn pup niet zo vlot oppakte, was ik daar toch vooral mijn aandacht en tijd aan kwijt. Dat vond ik best lastig omdat ik het gevoel had dat de andere cursisten er een beetje bij in schoten. Destijds was er ook na het wekelijkse puppycursus-uurtje vaak weinig tijd om in te gaan op vragen omdat er vaak alweer een andere groep op mij stond te wachten. Dat was voor mij onbevredigend. Ik ben ook in dat opzicht dus heel blij dat ik mijn cursisten momenteel veel meer kan bieden!

Ik heb het tot nu toe een keer meegemaakt dat ik iemand toch heb doorverwezen naar een intensievere begeleiding door een goede hondengedragstherapeut. Deze cursist woonde niet bij mij in de buurt (anders had ik het zelf opgepakt).

De betreffende pup was een Duitse Herder die pas met vier maanden bij deze mensen kwam. De baasjes waren bovendien onervaren wat honden betreft. Hun pup was net vier dagen bij hen toen hij al afwijkend gedrag liet zien en agressief was naar andere honden toe. In zo’n geval geef ik in het belang van baas en hond het advies om naar een goede hondengedragstherapeut te gaan.

Tot slot dank ik graag alle cursisten van het eerste moment voor het vertrouwen in mij en in mijn trainingsmethode. De eerste pups die de puppycursus hebben gevolgd zijn alweer aan het puberen! Natuurlijk kunnen cursisten ook dan hun vragen aan mij blijven stellen, want het gaat er toch om dat hond en baas een goed stel worden en blijven! En mijn puppycursus blijft levenslang toegankelijk voor mijn cursisten.

Klik hier voor de laatste aanbieding van mijn puppycursus!

Over de schrijver
Ik begeleid inmiddels al heel wat jaren puppy eigenaren met hun pups. Soms onzekere pups, soms juist hele zelfverzekerde pups en alles wat daartussen zit. Met mijn online puppy-, puber- en spelcursussen, inclusief mijn ondersteuning waar mijn cursisten altijd op kunnen terugvallen, zijn er al heel veel fijne en warme banden opgebouwd tussen eigenaren en hun viervoeters.
Reactie plaatsen