Test

Overweeg jij een hond te nemen, maar ben je eigenlijk wel nieuwsgierig welke hond bij jou past? Maak dan nu deze gratis test! De uitslag ontvang je direct na afloop.

Over de schrijver
Ik begeleid inmiddels al heel wat jaren puppy eigenaren met hun pups. Soms onzekere pups, soms juist hele zelfverzekerde pups en alles wat daartussen zit. Met mijn online puppy-, puber- en spelcursussen, inclusief mijn ondersteuning waar mijn cursisten altijd op kunnen terugvallen, zijn er al heel veel fijne en warme banden opgebouwd tussen eigenaren en hun viervoeters.
Nancy
Door

Nancy

op 07 Sep 2012

Hallo Lisette, ik heb zelf al jaren honden gehad. 4 Weken geleden is mijn laatste hondje overleden en wilde ik eens kijken wat er uit de test kwam. Deze gaf aan een retriever. Ik ben een beetje aan het rond kijken dus heb nog geen keus gemaakt. Wil eerst goede achtergrond informatie over de hond die ik zou gaan kiezen. Ik ben bekend met diverse rassen. Al van kind af aan, dus ik weet waaraan ik begin. Elke hond komt bij mij binnen en gaat pas als zijn/haar tijd is gekomen.. Bedankt voor de test het is mensen echt aan te raden om die eens te doen !! en advies voor mensen: begin niet aan dieren als je ze niet wilt houden of maar een korte periode! Begin er niet aan want een dier is voor het leven zoals je ook een kind niet zomaar weg doet ... Vriendelijke groet, Nancy

gerda
Door

gerda

op 15 Sep 2012

Hallo, ik heb nu een Labrador teefje. Ze is nu 13 jaar en begint achteruit te gaan. Nee, ze heeft geen pijn. Een Retriever is leuk, maar niet als je in een appartement woont. Ik had mijn Labrador al toen ik hier ging wonen. Als er nog een hond komt, dan toch een kleinere...

Inge
Door

Inge

op 08 Sep 2012

Grappig, uit de test kwam Duitse Herder. Laat ik nou van huis uit met Duitsers te zijn opgegroeid. Heb nu Briards en een Hollander.

Marian van Mierlo
Door

Marian van Mierlo

op 10 Sep 2012

Goed idee zo'n test. Alleen 10 vragen zijn volgens mij te weinig om een een goed beeld te kunnen krijgen. Ik heb de test een paar keer ingevuld en er kwamen steeds 2 dezelfde honden uit: een Duitse Herder en een Golden Retriever. Dat zijn honden die ik niet heb uitgekozen toen in de lijst met hondenrassen doornam. Ik wil een middelgrote hond bijvoorbeeld een Kooikerhondje, Kromfohrlander of Beagle. Maar dat je bewust moet kiezen voor een hond en voor een bepaald ras, daar ben ik het wel mee eens. Dus toch bedankt voor dit initiatief. Met vriendelijke groeten, Marian

Nicole
Door

Nicole

op 11 Sep 2012

Hoi, Ik heb altijd honden gehad en heb voor de lol de test gemaakt. De Golden Retriever kwam eruit en ik heb... een Labrador Retriever. Dit is dus een super test! Groeten en Tot ziens, Nicole

Petra
Door

Petra

op 11 Sep 2012

Hoi, ik heb de test gedaan, hier kwam de Golden Retriever uit, en drie keer raden wat hier in huis rond huppelt, juist ja een Golden. Ik vond de test leuk om te doen maar 10 vragen is wel erg weinig.

Thea
Door

Thea

op 11 Sep 2012

Al jaren heb ik honden en werk nu zelfs voor een opvang in België. Ik heb zelf een Boxer en een Engelse Bulldog. De EB's vang ik op en haal ze bij mensen weg. Met name de ex-kweekteefjes en verwaarloosde en mishandelde Bulldoggen. Het bevreemde mij dus dat uit de test het ras Retriever naar voren kwam.

ans
Door

ans

op 11 Sep 2012

Hallo Lisette, ik heb de test voor de gein gemaakt en kwam uit op de Golden Retriever. Ik heb een Golden en een Flatcoat Retriever gehad. Ze zijn beide 4 jaar geleden overleden. Toen heb ik een Labrador genomen. Ik vind het alle 3 super rassen. Groeten en succes met je site.

Lydia
Door

Lydia

op 11 Sep 2012

Ook al Retriever, eigenlijk vind ik die helemaal niet leuk... Ik ben een echte Teckel liefhebber.

Miriam
Door

Miriam

op 11 Sep 2012

Als ik de overige reacties lees, komt er uit vrijwel alle tests de Golden naar voren, zo ook bij mij. Ik vind heel veel honden leuk, waaronder de Golden, maar mijn hart gaat uit naar de Eurasier. Wellicht is de test niet fijn genoeg afgestemd om veel nuance aan te kunnen brengen, en kom je, terwijl er honderden rassen zijn, altijd uit bij een van de bekende rassen. Persoonlijk vind ik dat een beetje jammer.

Jennifer
Door

Jennifer

op 12 Sep 2012

Heb de test gedaan uit nieuwsgierigheid. Ik heb al bijna 7 jaar een schat van een Friese stabij en was benieuwd of dit ras eruit kwam. Nadat er Golden Retriever uitkwam heb ik de test nogmaals gedaan en heb het kenmerk sociaal vervangen door eigenwijs. Toch kwam daar weer de Golden Retriever uit. Staat de stabij wel in de lijst? Of ken ik mezelf en mijn hond niet goed genoeg?

Tine
Door

Tine

op 12 Sep 2012

Ik heb de test gedaan en kwam uit op een kleine hond. Ik heb de test voor de lol gedaan, wou graag weten wat bij mij paste! Nou helemaal goed, want ik heb een Boomer hondje Silke waar ik heel erg blij mee ben!

Evert
Door

Evert

op 12 Sep 2012

Heb ook deze test gedaan en zie hier opvallend vaak de golden retriever als uitkomst. Het ras voldoet inderdaad ook aan de vele verwachtingen die men heeft van een hond, maar toch had ik ook meer andere uitkomsten verwacht. Zelf heb ik een Berner Sennen en ben ik erg tevreden met haar, zeker aangezien ik heel duidelijk had uitgezocht wat ik wilde en daar het ras op heb uitgezocht. Test op zich is prima, al zou ik wel meer vragen toevoegen om tot een beter en specifieker resultaat te kunnen komen.

lebbes
Door

lebbes

op 12 Sep 2012

mijn uitslag is de golden retriever..... dat is een beetje jammer want ik vind dit ras helemaal niet zo leuk! dus als ik zou kiezen staat deze ergens onderaan mijn wensenlijstje.. zelf heb ik een spaanse waterhond. Wel een pittig ras maar ook wel erg leuk mits goede opvoeding! maar ja misschien toch wel een goede test want het zijn allebij jachthonden...

Kat
Door

Kat

op 12 Sep 2012

Hoihoi, Ik heb net jou test gedaan omdat ik gewoon benieuwd was wat voor soort hond er bij mij zou horen volgens de test........ Ik ben in het bezit van een golden retriever en een labrador retriever.......... Dit omdat dit voor mij de meest sociale honden zijn...... En wat kwam er uit de test: Een golden retriever!!!!! Hahahahaha Thnx Kat

Miriam van Kruistum
Door

Miriam van Kruistum

op 13 Sep 2012

Beste Lisette, Natuurlijk had ik al wel begrepen dat je met een vrij korte test geen uitslag kunt verwachten waar een breed scala aan mogelijk geschikte hondenrassen naar voren zou komen. Het was echter leuk om te doen, en vooral je feedback over het hoe dan ook tijd en ruimte voor een hond in je leven is erg zinvol. Ik denk dat het goed is als mensen daar vooraf goed bij stilstaan. Heel goed initiatief dus, deze uitwisseling van informatie! Warme groet, Miriam

dewindt marleen
Door

dewindt marleen

op 13 Sep 2012

Was nuttig om eens te weten. Bedankt... Laatst 'n border coli en zij is 13 jaar geworden.

loesje
Door

loesje

op 13 Sep 2012

ik kwam uit bij een duitse herder, dus denk dat ik goed zit want ik heb een hele mooie lieve blauwe mechelse herder

falcone
Door

falcone

op 13 Sep 2012

De test kwam uit op een Golden Retriever, dat is niet mijn favoriete hond. Al vind ik hen mooi en lief. Geef mij maar een fiere eigenwijze hond zoals een Schotse Herder. Maar nu vooral Poedels: Koningspoedels voor hun intelligentie maar ook eigenwijze en vrolijke karakter. Soms echte clowns. En Dwergpoedeltjes, zo schattig en zeer goed in agility. Geen honden voor iedereen, juist omdat ze zo slim zijn. Maar ook veel vacht onderhoud en trimkosten.

Mari-anne
Door

Mari-anne

op 14 Sep 2012

Ik kwam op de golden retriever uit en dat verbaasde mij niet. Ik heb 13,8 jaar een Labrador gehad. Nu vind ik een Beagle ook een erg gezellige hond.

kat
Door

kat

op 14 Sep 2012

Ik vond het een leuke test. De test gaf aan n golden retriever En die loopt hier ook! Samen met een blonde labrador..... Mensen die niet goed weten wat voor soort hond bij ze past raad ik zeker aan deze test te doen.

Cathy
Door

Cathy

op 14 Sep 2012

Hoi Lisette, de test gaf een golden retriever aan, maar ik denk niet dat het deze zal worden, we wilden eigenlijk een shikoku Groetjes

Lisette
Door

Lisette

op 14 Sep 2012

Dag Cathy, bedankt voor je reactie. Een Shikoku is wel een heel andere hond qua karakter dan de Golden Retriever. Men zegt wel dat deze Shikoku alleen geschikt is voor echte hondenkenners. Dus ik hoop van harte dat jij inderdaad zo'n echte hondenkenner bent en deze mooie hond kan bieden wat hij nodig heeft! Veel succes met jullie overwegingen en beslissing!

Marlene
Door

Marlene

op 14 Sep 2012

Misschien moet je meer vragen stellen en meer verschillende rassen bij de uitslag hebben... Ik ben heel blij met m'n shelties na 25 jaar shih-tzu(s).De sheltie is een kleine slimme hond met veel energie, 2 uur wandelen vinden ze heerlijk. (de pup mag dat natuurlijk nog niet). Wel leuk om je test eens te doen. Gr. Marlene

Wendy
Door

Wendy

op 14 Sep 2012

Een leuke test. Er mogen wat meer vragen bij komen, maar het geeft al wel vast een goede indicatie.

Christina Kennis
Door

Christina Kennis

op 14 Sep 2012

De uitslag vond ik goed, maar gezien ik niet zo een grote hond meer wil had ik graag de test nog eens over gedaan en dan op kleine hond geklikt. Eigenlijk wil ik liefst een hond die er zowat tussen in zit. Een kleine Golden retriever had ik dan al gedacht. Helaas zijn de Golden Retrievers voor mij te sterk. Dat kan ik niet meer aan. Leuke test. Christina

Anne
Door

Anne

op 20 Sep 2012

Christina, jij kan best nog een Golden hoor. Hulphonden zijn ook vaak retrievers. Juist omdat ze zo stabiel zijn, als ze tenminste goed worden opgevoegd. Ik weet natuurlijk niet waarom je denkt dat een Golden te sterk is, maar als iemand in een rolstoel die bijna helemaal niks meer zelf kan met een Golden op pad kan, waarom jij dan niet?!

janny
Door

janny

op 14 Sep 2012

Bij de test kom ik uit bij een Golden Retriever. Die heb ik vroeger wel gehad. In de familie hebben we nog een Golden Retriever maar zelf had ik tot afgelopen jaar een Jack Russel, de kleinste soort. Een pittige tante, maar voor ons was ze een lieverd. Echt een vrijdoos. Helaas is zij afgelopen jaar, na elf jaar in haar slaap overleden. Groeten Janny

Allard
Door

Allard

op 18 Sep 2012

Grappig testje. Uitkomst Duitse Herder. Altijd 'verliefd' op geweest, maar nooit gehad. Heb nu een Hollandse Schapendoes en een mix Amstaff/Labrador. Tsja... in hoeverre is een (dergelijk) testje meetspecifiek hè? Maar voor 1e aanschaf hond is het vast redelijk adequaat. Tips voor aanschaf ook. Mijn twee honden zijn hier omdat anderen niet wisten hoe met deze geweldige vrienden om te gaan! Het is goed mensen er op te wijzen dat een hond veel tijd en inzet vergt... en geen vaas bloemen is!

Anne
Door

Anne

op 20 Sep 2012

Ten eerste een leuk idee, deze test, maar ik heb wel een aanmerking. Ik vond de vragen erg algemeen. Misschien zou je een wat uitgebreidere vragenlijst kunnen maken of uitgebreidere antwoordmogelijkheden. Dan krijg je een wat genuanceerder beeld Bij mij kwam er nl. Golden Retriever uit (net als bij 70%!!! van de deelnemers...) Nu is de Golden zo ongeveer de laatste hond waar ik naar op zoek ben. Juist omdat "iedereen" er een heeft. En hij is absoluut niet stoer. Doe mij maar een "bullbreed", zoals Rottweiler, Stafford, bulldog (engels, Old Englisch) of iets dergelijks. Ik heb zelf al jaren een Rottie en de volgende gaat ook die categorie worden. Een hond waarvoor je stevig in de schoenen moet staan, maar die graag voor je werkt en dol is op (kleine) kinderen en al wat er verder maar wil spelen en rennen. Misschien zou je wat meer "rasspecifieke" kenmerken bij de uitkomst kunnen zetten. Mensen hebben nl. het idee dat een hond net zoiets is als een fiets. Als je geen zin of tijd hebt, zet je hem "op slot" en je pakt hem weer als je wel tijd hebt. Mijn licht instabiele Rottie is het resultaat van die aanpak.

Lisette
Door

Lisette

op 20 Sep 2012

Dag Anne, bedankt voor je berichtje! Ik richt me op mensen die voor het eerst een hond willen aanschaffen, maar nog geen idee hebben over hoe en wat. Mijn doel is dat niemand meer een hond koopt, zonder te weten waar hij aan begint. Het is toch triest voor woorden, dat het te vaak niet goed gaat en die honden vervolgens de dupe zijn (net als jouw hond blijkbaar)?! Dat is de reden dat ik de test in eerste instantie heel simpel heb gehouden. Als men de test eenmaal gedaan heeft, ontvangt men naar gelang de tijd, steeds specifiekere informatie. Zo hoop ik dat niemand meer onvoorbereid aan een hond begint. Mooi doel toch?! Wel grappig dat ik merk dat heel veel mensen die al een hond hebben, de test ook doen. En ja, dan zijn de vragen (en antwoorden) wel heel oppervlakkig. Maar een hondeneigenaar voelt zelf wel of jouw hond bij jou past. Daar is geen test voor nodig en dat zal ook geen test willen ontkrachten. Fijn dat jij in ieder geval iemand bent die blij is met haar keuze en dat jouw hond(en) het goed hebben bij je! Hartelijke groeten en bedankt voor je berichtje, Lisette

Huub Oosterbroek
Door

Huub Oosterbroek

op 21 Sep 2012

Hallo Lisette, Allereerst mijn complimenten voor het laten nadenken van mensen over de aanschaf van een hond. Daarnaast moet ik zeggen dat de test klopte vwb de keuze van mijn (onze) hond. Al vind de vragen wel vrij algemeen. Uitkomst van mijn test was Golden Retriever...:) Nu hebben wij al jaren een Labrador Retriever als metgezel en matcht dus mooi met jou test. De keuze van andere honden die bij mij zouden passen klopt ook, want ik ben een fan van een Engelse Bulldog. Gr Huub Oosterbroek

Connie Blankestijn
Door

Connie Blankestijn

op 22 Sep 2012

Hallo Lisette, Leuk die test ik kwam uit op een Labrador leuke hond maar voor mij een beetje groot ik heb op dit moment een Tsji Tsjoe (Bennie) die ik vorig jaar november uit het asiel heb gehaald na het plotseling overlijden van mijn andere hondje ik ben erg blij met mijn nieuwe maatje we zijn echte vriendjes. Gr. Connie Blankestijn

Wietske Noordhoff
Door

Wietske Noordhoff

op 02 Jan 2013

Hi Lisette, Er staan wat algemene vragen tussen, maar jouw test geeft wel een beetje een richting aan wat voor hond bij onze levensstijl past(gelukkig was de uitslag geen chiuaua). Je gaat toch even nadenken over hoe en wat. Wij hebben al wel veel aan jouw tips gehad, fokkers "googelen" bijvoorbeeld op referenties. Wij hebben nu een goede erkende fokker gevonden, maar die heeft voorlopig geen nestje. En we proberen ons nu voor te stellen hoe het is om een hond in huis te hebben, wie laat wanneer de hond uit enzo. Groeten en de beste wensen voor het nieuwe jaar, Wietske Noordhoff.

Petra
Door

Petra

op 16 Jan 2013

Ik heb de test gedaan , puur om te kijken wat er uit zou komen , we hebben namelijk al honden en ik was erg benieuwd. uit de test kwam voor 90 % een golden retriever......En.....we hebben 2 golden retriever pups in huis van 20 weken!! De test is dus echt top. Mijn eerste hond was een golden , hij is 5 jaar geleden overleden en we hadden toen geen huis wat geschikt was voor grote honden. We besloten het bij 2 boomertjes te houden waar later nog het boomertje van onze dochter bij kwam,deze is zeer regelmatig bij ons... Nu we 3 jaar terug verhuisd zijn en buiten wonen zoals dat heet , heb ik mijn man gevraagd of ik een golden erbij mocht,ik miste onze trouwe romeo nog steeds. Het mocht en het werden er zelfs 2 , Guus en Joep. Ik ben er waanzinnig blij mee , vooral het karakter van de golden was wat ik zo miste , ze zijn nu nog piep jong, maar het echte golden karakter zit er al helemaal in....geweldige beestjes. Helemaal top dus, de uitslag van de test. gr Petra

Lisette - Je Liefste Hond
Door

Lisette - Je Liefste Hond

op 16 Jan 2013

Dag Petra, bedankt voor je leuke reactie en wat goed dat je nu ook Guus en Joep hebt! Ik snap wat je bedoeld, ik vind de karakters van deze honden ook heerlijk. De test geeft inderdaad een idee, maar is natuurlijk eenvoudig van opzet. Momenteel ben ik met een testontwikkelaar bezig aan een grondigere test. Dus ik ben benieuwd wat daar voor je uit gaat komen. Hartelijke groeten, Lisette

Thea
Door

Thea

op 07 Feb 2013

Leuke test, alleen, ik heb de test tweemaal gedaan (voor een kleine en een middelgrote hond) en ik kwam beide keren uit op een Golden Retriever??

Lisette - Je Liefste Hond
Door

Lisette - Je Liefste Hond

op 07 Feb 2013

Dag Thea, dat komt omdat de andere antwoorden op de vragen net zo zwaar meewegen als de vraag naar het formaat. Het idee is dat je voor een "totaalpakket" aan eigenschappen bij een hond gaat i.p.v. om je vooral op een eigenschap, zoals formaat, te richten.

alida fransman
Door

alida fransman

op 15 Apr 2013

Hoi, ik heb de test gedaan, en kwam uit op een golden retriever. Zelf ben ik eigenwijs van karakter, dan zou een golden retriever te zacht van aard zijn. Zelf hebben we een labrador gehad die we na 12 jaar moesten laten in slapen. We hebben nog een maltezer en een mechelse herder(zwart). Was alleen nieuwsgierig wat voor soort hond bij mij zou passen. Groeten, Alida

Lisette - Je Liefste Hond
Door

Lisette - Je Liefste Hond

op 16 Apr 2013

Dag Alida, bedankt voor je reactie. Ik vind het altijd leuk als mensen reageren ;-) Als je zelf eigenwijs bent van karakter, wil dat niet zeggen dat de Golden Retriever niet bij je zou passen. Het is een hele slimme en leergierige hond! Leuk om te lezen dat jullie zulke verschillende honden hebben (gehad). Hartelijke groeten, Lisette

Ineke Vader
Door

Ineke Vader

op 05 Dec 2013

Hoi Lisette, Ik heb de test een paar keer gedaan en de uitslag was steeds een golden retriever. Inmiddels hebben we al een keuze gemaakt voor een puppy, die we eind december mogen ophalen. Het wordt onze eerste hond en is een Cavalier King Charles spaniël, gekocht bij een fokker die aangesloten is bij de rasvereniging en waarvan beide ouders uitvoerig zijn getest op allerlei ziektes en aandoeningen. Gaat best spannend worden een eerste hond. Vriendelijke groeten, Ineke

Cindy
Door

Cindy

op 27 Jan 2014

We hebben de test gemaakt. Er kwam een golden retriever uit. We gaan voor een labrador retriever dus test klopt. Groeten Cindy

Hein M
Door

Hein M

op 13 Oct 2014

Kwam met de test uit op Japanse Spaniël Niet meteen mijn hondje Dacht meer aan een Engelse buldog , maar gezien de erfelijke afwijkingen in dit ras ben ik er toch een beetje van geschrokken Na enig zoeken blijkt blijkt de chineese naakt hond het ras te zijn met de minste genetische afwijkingen Ok gebit is soms een probleem Zijn er noch meer rassen die geen waslijst van genetische afwijkingen hebben of klopt het dat de naakte chinees , No 1 staat op de rassen met de minste genetische afwijkingen HG hein M

Lisette - Je Liefste Hond
Door

Lisette - Je Liefste Hond

op 12 Jan 2016

Download gratis mijn e-book de tien hondenrassen met de minste afwijkingen. Te vinden op deze website!

Van Peteghem Didier
Door

Van Peteghem Didier

op 24 Oct 2014

Dag Lisette, Door een paar vragen te beantwoorden kwamen we al in de richting van golden retriever..., toffe test die je op weg helpt naar eventuele volgende stappen. tuurlijk vinden we een golden retriever leuk maar er zijn er nog he, we zijn beetje gesmolten door het uiterlijk en ook het karakter van de eurasier wat denkt u? Goeie hond om mee te beginnen? bedankt, met vriendelijke groeten, D

Maria
Door

Maria

op 04 Dec 2015

Ik kwam uit bij een retriever, maar ik ga voor een schotse herdershond. dit wordt dus de zesde vanaf 1962!! Gelukkig niet meer zo algemeen.

Marjolein
Door

Marjolein

op 06 Feb 2016

Bij mij kwamen Golden Retriever en Duitse Herder uit de test. Zou een Australische herder erg verschillen met een Duitse Herder? Laatstgenoemde heeft vaak last van heupen en achterpoten. Leuke test maar meer verschillen in hondenras zou nóg leuker zijn.

Corine
Door

Corine

op 15 Feb 2016

Ik kwam ook uit op een retriever. Maar kies denk ik toch voor een Schotse collie. We denken er nog even over na. En een bastaard lijkt me ook niet erg. Je leest daar alleen erg weinig over.

Caroline
Door

Caroline

op 02 Apr 2016

Hallo, ik hen nog geen hond maar sta op de wachtlijst voor een Toller Retriever en uit de test bleek een golden de beste oplossing voor ons gezin, dus ... Goede test. Enkele vragen bij zou niet slecht zijn en iets meer antwoord mogelijkheden. Ik denk ook de online puppycursus aan te kopen op voorhand om me zo goed mogelijk voor te bereiden op onze eerste hond in huis! Groetjes Caroline

Lisette - Je Liefste Hond
Door

Lisette - Je Liefste Hond

op 02 Apr 2016

Dag Caroline, Je hebt gelijk hoor, de test zou uitgebreider mogen, maar ja ik ben geen test-ontwikkelaar ;-) Mijn doel is mensen een bepaalde richting aan te geven en daarna uitgebreider te informeren. Als je de test gedaan hebt, zul je vanaf de dag erna een aantal mails ontvangen waarin ik veel pup-info geef en je verder begeleidt in je keuze. Leuk een Toller Retriever! Spannend ook! Wellicht tot binnenkort in mijn online puppycursus, er zijn inderdaad veel pupbaasjes in spé die zich op die manier voorbereiden op de komst van hun pup. Veel voorbereidingsplezier alvast! Hartelijke groeten, Lisette

linda
Door

linda

op 23 Aug 2016

Test was interessant ! Nu, aanschaf is nog niet voor direct, we werken nog beide en overwegen een hond, eens ik op pensioen ga. We vinden een hond mag niet de hele dag alleen thuis zijn. Je moet er tijd in steken en dat kan enkel, vinden wij, als je thuis bent. Maar dat is natuurlijk ons idee. Wat het zal worden dan, weten we nog niet, maar uitkomst van de test helpt zeker !

Adrie Verbraak
Door

Adrie Verbraak

op 15 Dec 2016

Hoi Lisette, ik was heel nieuwsgierig wat voor type hond bij mij zou passen omdat ik nog niet eerder een hond heb gehad, maar wel van plan ben om een hond aan te schaffen. Vandaar dat ik mij heel goed aan het inlezen ben over de verschillende rassen en het houden van honden. Want ik vind als je een huisdier neemt, dan moet je er helemaal voor gaan. Uit de test kwam de golden retriever als juiste keuze. Verrassend, maar ook een goede keuze. Een familielid heeft een Australian Labradoodle en dat is een schat van een hond. Mijn keuze gaat denk ik toch voor dit ras. De vragen waren voor mij heel helder en ze zouden zelfs nog wat uitgebreider mogen zijn, maar toch een prima test voor mensen zoals mij die willen weten welk ras bij hun past. Ik ben ook van plan om je online puppy cursus aan te schaffen als ik ingeschreven staat op de wachtlijst voor een puppy. Zo kan ik me goed voorbereiden op de komst van zo'n lieve pup. Groetjes Adrie

Reactie plaatsen