Wat heeft een hond nodig?

Een hond heeft eigenlijk niet zoveel nodig wanneer je dat in materiële zin bekijkt.

Wat echter wel heel belangrijk is bij de vraag “Wat heeft een hond nodig?”, is dat je hem aandacht geeft, goed verzorgt en uit blijft dagen. Het is een levend en intelligent wezen en gaat zich vervelen als hij niets te doen heeft.

Als we het daarnaast dan toch ook even over de materiële zaken gaan hebben, heeft je hond naast een waterbak (met altijd schoon fris water!) en een voerbak, natuurlijk ook een lekkere slaapplek nodig. Dat kan een bench zijn of een hondenmand. De bench heeft als voordeel dat de hond, ook als je er even niet bent, geen kattenkwaad kan uithalen. En als je hem vanaf jongs af aan aan de bench went, vindt hij het een heerlijke plek!

Om je hond te kunnen uitlaten heb je natuurlijk een halsband of tuigje nodig en een riem. Die riem heb je in korte, lange en uittrekbare varianten. Ik vind de uittrekbare variant ideaal voor mijn volwassen hond. Voor het trainen van je pup, is een vaste korte lijn weer beter.

Daarnaast vindt iedere hond (zeker als ze nog jong zijn) het heerlijk om wat speelgoed te hebben. Veel honden houden van ballen. Daar heb je weer handige gooi-houders bij, waarmee je de bal lekker ver weg kunt gooien. Maar ook een knuffel of touwbot, vinden veel honden geweldig. Probeer eens het een en ander uit, door met afwisselend speelgoed met hem te spelen. Let op; jij bepaalt wanneer er gespeeld wordt! Niet de hond!

Tot slot heb je vrijwel altijd een borstel en of kam nodig. Voor elke vacht is er weer wat anders op de markt, informeer bij je dierenspeciaalzaak welke geschikt is voor jouw hond.

Over de schrijver
Ik begeleid inmiddels al heel wat jaren puppy eigenaren met hun pups. Soms onzekere pups, soms juist hele zelfverzekerde pups en alles wat daartussen zit. Met mijn online puppy-, puber- en spelcursussen, inclusief mijn ondersteuning waar mijn cursisten altijd op kunnen terugvallen, zijn er al heel veel fijne en warme banden opgebouwd tussen eigenaren en hun viervoeters.
anna-marie
Door

anna-marie

op 14 Nov 2016

Je geeft goed advies

Reactie plaatsen